Wat vliegt de tijd! Twee jaar geleden werd het L75 Music System van JBL geïntroduceerd, een alles-in-één concept dat geïnspireerd werd door de Paragon uit de jaren ’80. Laat het duidelijk zijn: de L75MS maakte indruk. Sowieso op vlak van geluidskwaliteit, maar ook qua design. Hoe dan ook, je kan er niet omheen: zijn grootte. De L75MS was allesbehalve compact. Dat kan voor sommigen als een nadeel beschouwd worden. Geen zorgen, JBL komt met een leuk alternatief. Perfect geschikt voor alle muziekliefhebbers. Ze presenteren met veel plezier de JBL L42MS. Bijna net zo compleet maar met een goede 62 cm breedte wel een stuk vriendelijker voor de woonkamer.

Net als zijn grotere broer heeft de L42MS twee stereo speaker kanalen in één horizontaal vormgegeven behuizing. Door een speciale DSP en de onder een hoek geplaatste luidsprekers realiseert de L42MS een groots geluidsbeeld. Het gecurvde Quadrex Foam front heeft JBL’s typische Classic looks, net als de walnoot finish van de kast zelf. In tegenstelling tot de traditionale losse luidsprekers uit de Classic familie is de L42MS ook leverbaar in een volledig zwarte kast met houttextuur.

“Voor de liefhebber die graag een complete hifi oplossing zoekt zonder losse luidsprekers maar niet direct het dressoir of de servieskast op marktplaats wil zetten, hebben we nu de oplossing: de JBL L42MS.”

Aldus Reference SoundsMaar, laten we even eerlijk zijn: het gaat niet alleen om het uiterlijk. De techniek/technologie die erachter verscholen zit, maakt het nog beter. Met een duo van 4 inch woofers en dubbele 0,75 inch tweeters, is het onmogelijk om stil te blijven zitten op je stoel (wanneer je naar muziek luistert).

Achter deze drivers schuilt een interne versterker met een gecombineerd versterkervermogen van 200 Watt die zijn spierballen loslaat op een hele reeks geïntegreerde en externe muziekbronnen. Van Google Chromecast tot Spotify Connect, Apple AirPlay, en nog veel meer. Het wordt allemaal ondersteund. Houd er rekening mee dat als je een draaitafel wilt aansluiten, je een externe phono stage nodig hebt. De L42MS heeft hiervoor geen directe ingang.

Ben je op zoek naar een muziekstreamer, soundbar of een uitbreiding voor je multiroom muzieksysteem? Ontdek dan zeker de L42MS. Deze biedt precies wat jij nodig hebt. De L42MS van JBL is nu beschikbaar. Het exemplaar gaat over de toonbank voor 999 euro. Er is de keuze tussen een ‘Classic Walnut’ en ‘Black Walnut’ uitvoering.

Grijp je laatste kans voor JBL’s L75MS

Even ter informatie, als je toch meer interesse hebt in een groter systeem. JBL heeft nog een beperkte voorraad van de eerdergenoemde L75MS. Opgelet: deze is niet meer in productie. Wees er dus snel bij! De Walnut-modellen zijn verkrijgbaar voor een uitverkoopprijs van € 999,- en het High Gloss Black-model heeft een uitverkoopprijs van € 1.149,-.

Verkooppunten van het merk jbl-classic-premium