Het debuut van MQA Live werd op een heel speciale manier ingezet: enkel mensen die een uitnodiging hadden ontvangen, konden hiervan genieten. MQA Live zal een nieuwe manier worden voor fans om verbinding te maken met muzikanten.
Jake Isaac en zijn band gaven een live optreden in de Rocket Studios in Londen. Het optreden werd voor het eerst live gestreamd met behulp van de technologie van MQA. Op verschillende apparaten kon er naar de uitvoering geluisterd worden. MQA lanceerde ‘Live’ om muziekliefhebbers live naar hun favoriete artiesten te kunnen laten luisteren in oorspronkelijke kwaliteit, alsof ze zelf in de zaal stonden.
Waarom dan alleen audio en geen video toevoegen? MQA Live is een hulpprogramma voor audiostreaming. Recent onderzoek toonde aan dat wel 95% van de YouTube/Vevo muziekgebruikers luistert naar muziek zonder de video te bekijken en dat maar liefst 87% van de mensen luistert naar muziek op de radio. Beeld is niet zo belangrijk om de muziekliefhebbers te kunnen laten genieten van hun muziek.
Nog een voordeel voor het uitzenden van alleen audio: de kosten liggen veel lager dan wanneer er nog videoproductie en uitzending van de beelden bij komt kijken. Dit zorgt ervoor dat MQA Live iets is dat kan worden aangeboden voor elke show en elke artiest in elke zaal.
MQA-muziek kan op elk apparaat worden afgespeeld, hoewel alleen MQA-ondersteunde producten en software in staat zijn om de volledige kwaliteit van de MQA-stream uit te pakken. Wanneer deze ervaring daadwerkelijk voor iedereen op de markt komt bij Tidal (momenteel de enige muziekstreamingdienst die MQA ondersteunt), moet nog bekend gemaakt worden. Maar dit is toch al een leuk begin en we weten dat het eraan zal komen.