Samsung is een van de grootste smartphone-producenten en willen dan ook graag hun concurrenten een stapje voor zijn. Een van hun nieuwste patentaanvragen die Samsung heeft ingediend bij de USPTO (United States Patent and Trademark Office, oftewel het Amerikaanse octrooibureau) is namelijk een apparaat met een uitbreidbaar display.
De smartphone zal een normaal scherm bevatten, met daarbij nog twee andere display-panelen die erin zijn verwerkt. De gebruiker van het toestel kan deze eruit trekken en in feite het schermoppervlak verdrievoudigen.
Op de afbeeldingen te zien, is Samsung van plan om bewegingsmechanismen te gebruiken om de panelen te laten vastklikken eens ze uit het toestel zijn getrokken om het scherm uit te breiden. Onderdelen die kunnen bewegen bij gadgets die elke dag gebruikt zullen worden, brengen een heel grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het moet namelijk stevig genoeg zijn en mag absoluut niet afbreken of iets dergelijks. En hoewel het toestel in zijn uitgebreide toestand indrukwekkend zal zijn en de indruk wekt van een naadloos scherm, zal het nooit zo perfect zijn als een gewoon groot scherm of een tablet.
Samsung uitbreidbaar scherm

Verkooppunten van het merk samsung