Via een persbericht van Network Media Systems, afgekort NMS, kregen wij het leuke nieuws te horen dat ze binnenkort gaan starten met het distribueren van de Volumio Primo Hi-Fi Edition netwerkspeler. 

“We hebben deze netwerkspeler aan ons programma toegevoegd vanwege de in dit prijssegment uitzonderlijk goede geluidskwaliteit en de hoge functionaliteit.”

Volumio Primo Hi-Fi Edition

De Volumio Primo Hi-Fi is speciaal ontwikkeld voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een eenvoudige streamer, maar toch voorzien van de nodige hedendaagse technologie.

Zo is het verrassend gemakkelijk om de Primo Hi-Fi Edition speler te bedienen. Je kan draadloos verbinding maken vanaf elk apparaat met een internetbrowser. Zo bedien je alle mogelijke functies waaronder bijvoorbeeld het volume. iOS- of Android-gebruikers worden zelfs in staat gesteld om met de MyVolumio app maar liefst zes verschillende Volumio streamers tegelijkertijd te bedienen.

De Primo biedt ondersteuning voor Open Home support, UPnP/DLNA rendering en Amazon Alexa. Perfect dus voor alle mogelijke ‘smarthome installaties’. Tijdens de ontwikkeling van dit apparaat hebben de ontwerpers vooral gefocust op het samenspel tussen hard- en software, het gebruiksgemak en de muziekbeleving. Dit totaalplaatje moet zorgen voor een leuke netwerkspeler die mooi integreert in heel wat ruimtes.

Aan de basis ligt de ASUS Thinkerboard S voorzien van een vederlicht besturingssysteem. Met deze krachtige processor wordt het mogelijk gemaakt om te genieten van jouw favoriete muziek in een hoge resolutie. Je kan kiezen tussen SHOUTcast en TuneIn internetradio voor het streamen van muziek vanaf een NAS of muziekserver.

Bij aankoop ontvang je ook nog een life-time Hi-Fi licentie zodat je gebruik kan maken van streamingdiensten zoals o.a. Tidal, Qobuz, Spotify Connect, Squeezebox, YouTube en Radio Paradise. Zit jouw streamingdienst niet vervat in deze lijst? Dan kan je nog altijd kiezen om je device te verbinden met de Volumio Primo via Bluetooth of Apple Airplay.

Je kan ook kiezen om het apparaat te kopen zonder de Hi-Fi licentie maar dan worden de mogelijkheden eerder beperkt. Je haalt de Primo al in huis vanaf 599 euro, optioneel kan je nog kiezen voor een extra iFi iPowerX voeding bij te bestellen ter waarde van 99 euro.

Wil je graag meer weten over deze streamer? Surf dan zeker eens naar de website van Volumnio.