Kyron Audio, een merk opgericht in 2001 dat home-audiosystemen ontwerpt en produceert, heeft een nieuwe versie van het Gaia muzieksysteem uitgebracht. De eerste en originele Gaia werd gelanceerd in 2011. Het exemplaar mocht een ‘Best Sound in Show’ award in ontvangst nemen tijdens de Australian International Hi Fi Show. Met de nieuwe versie Gaia Evolution worden de prestaties verder gemaximaliseerd met verbeteringen aan elk onderdeel van het systeem.

“Gaia was designed to give the best possible representation of music which means keeping the original tonal qualities of the recording perfectly. There are no added resonant systems to create more bass.”

Kyron Gaia - EvolutionHet merk staat vooral bekend om de kant- en klare benadering van high-end audio. Dit wil zeggen dat Kyron niet alleen de luidsprekers ontwerpt en produceert, maar ook de elektronica die nodig is om deze toestellen van stroom te voorzien. Het Gaia systeem omvat 10 versterkingskanalen en een geavanceerde voorversterker met afstandsbediening en touchscreen interface. Hierbij wordt elk systeem op bestelling gemaakt.

De Gaia Evolution van Kyron Audio betreft een 5-weg systeem en is voorzien van 2 Kyron Mercury subwoofers die zorgen voor extreem lage bastonen. In deze luidsprekers zitten 14 woofers van 12 inch die enorme hoeveelheden lucht verplaatsen. Hierdoor levert het systeem een ongelooflijke bass.

Er werd een nieuwe tweeter ontworpen door Kyron Audio om dit gepatenteerde exemplaar (Deens ontworpen) te integreren in de tweepolige MTM-middentoner sectie. De 2 subwooferversterkers uit Denemarken zijn in staat om elk 2.500 Watt te produceren. Met inbegrip van een enorme controle.

Verder worden ook de hoofdversterkers gebruikt die, in een samenwerking met het Nederlands bedrijf Hypex, zijn ‘ontstaan’. De nCore-technologie wordt gebruikt in de eindtrap. Ongeveer de helft van de versterking wordt geleverd door een eerste trap met ultralage vervorming. Deze staat in rechtstreekse verbinding met het Hypex-ontwerp.

In vergelijking met de Gaia van 2011 is het digitale signaalverwerkingsvermogen verdubbeld. Dat is de rekenkracht voor het algoritme dat de lineaire faseovergangen en de kamercorrectie aanstuurt. Dit creëert een frequentieresponscorrectie tot +/- 0,1 dB SPL en maakt fasecorrectie mogelijk. In combinatie met het akoestisch ontwerp resulteert dit in een ruimtelijke weergave dat uitzonderlijk nauwkeurig en vrij van kleuring is.

Kyron Gaia - Evolution

Daarbuiten heeft deze Gaia Evolution ook een onmiskenbare fysieke aanwezigheid. Je kan de aanwezigheid van de luidspreker niet ontkennen, het is een visueel kenmerk in elke kamer. Zoals eerder vermeld werkt Kyron Audio samen met individuele klanten om ervoor te zorgen dat hun audiosysteem perfect aansluiten bij hun voorkeuren op vlak van esthetiek. Om dit in de praktijk ‘om te zetten’ zijn verschillende afwerkingen zoals nappaleder, alcantara, edele metalen en op maat gemaakte lakken mogelijk. Het zorgt voor een niveau van personalisering dat past bij dit hoogwaardige product waarbij verfijning en prestaties ‘hand in hand’ gaan met elkaar.

Wat het prijskaartje van deze luidspreker is zal afhangen van de persoonlijke afwerking die jij kiest. Benieuwd naar meer? Surf dan zeker eens naar de website van Kyron Audio en laat je verrassen.