Met grote vreugde wordt het leuke nieuws gedeeld dat Pro-Ject een nieuwe draaitafel lanceert met erg hoge hifi-ambities én de nodige connectiviteit zodanig dat een groter publiek bereikt kan worden. Ontdek de Pro-Ject E1, een platenspeler binnen de E-Line serie. Kort samengevat: dit betreft een exemplaar voor de beginnende audiofiel die op te kop getikt kan worden voor een ‘zacht prijsje’. Al is de term ‘zacht’ natuurlijk erg relatief maar er kan gesteld worden dat de Pro-Ject E1 een budgetvriendelijke platenspeler is. Nieuwsgierig wat de E1 jou zoal te bieden heeft op muzikaal vlak? Eerlijk gezegd: best wel wat.

Om een hoger niveau van geluid- en bouwkwaliteit te bieden, verbreedt Pro-Ject hun productportfolio met de komst van hun E1. Zo wil het roemrijke merk een nieuwe generatie de kans te geven om de ‘HiFi hobby’ te beginnen zonder de ‘bank te breken’. Pro-Ject Audio Systems blijft de best klinkende hifi zo betaalbaar mogelijk maken.

Pro-Ject kadert de E1 als een draaitafel voor iedereen. Zoals de ‘naam’ al doet vermoeden, valt deze telg binnen de E-Line. De E-Line heeft als doel een geweldige geluidservaring te leveren voor luisteraars met een beperkt budget terwijl ze toch handgemaakt zijn in Europa volgens de filosofie van Pro-Ject.

En met iedereen bedoelt Pro-Ject ook wel echt iedereen. Zo is de E1 erg geschikt voor ‘beginners’, ‘herintreders’ of zelfs ervaren fans van vinyl. We hebben de E1 ontworpen om
indruk te maken, klinkt het bij Pro-Ject.

Pro-Ject E1Laten we er geen doekjes om winden: de E1 is een Plug & Play draaitafel. Om het je nog gemakkelijker te maken, stellen de ervaren fabriekstechnici van Pro-Ject elke draaitafel vooraf in met de ideale instellingen voor tracking force en anti-skating. Het enige wat jij hoeft te doen? Achterover leunen en genieten van je favoriete platen.

Om aan de individuele behoeften van deze brede doelgroep te voldoen, zijn verschillende modellen ontworpen: de Pro-Ject E1 Standard, Pro-Ject E1 Phono, Pro-Ject E1 BT. Het ‘trio’ is standaard voorzien van een 33/45 RPM elektronische snelheidsschakelaar.

Lees ook


Pro-Ject Debut PRO: Review draaitafelPro-Ject Debut PRO Review draaitafel

 


 

De E1 Phono voegt een interne phono-voorversterker toe aan de basisversie (E1 Standard) en is het perfecte model als jouw huidige opstelling geen phono-voorversterker heeft. De Pro-Ject E1 BT daarentegen voegt draadloze connectiviteit toe aan de ingebouwde voorversterker (phono). Zo kan de platenspeler draadloos met BT luidsprekers, BT hoofdtelefoons of BT versterkers verbonden worden dankzij de 5.0 zender.

Pro-Ject E1De E1 kan rekenen op eersteklas materialen, een stijlvolle esthetiek in combinatie met een rijk en levendig geluid. Het uitgebreide ontwikkelingsproces staat borg voor geluidsprestaties en een bouwkwaliteit die in deze prijsklasse niet te evenaren zijn.

Om holle ruimtes te vermijden en resonanties te minimaliseren, is de stijlvolle CNC-bewerkte composietvezel sokkel zorgvuldig vervaardigd. De geheel nieuwe ABS Polymeer hoofdplaat met versterkende ribbels biedt een ideale anti-resonantie plat-vorm voor vinyl.

“De lichtgewicht en lage frictie 8,6″ aluminium onderarm is geoptimaliseerd voor het hoogwaardige Ortofon OM5e element en brengt het maximale potentieel naar boven.”

Heb jij er altijd al van gedroomd om ‘aan de gang’ te gaan met een platenspeler maar wist je niet goed waar te beginnen? Dan is de nagelnieuwe E1 van Pro-Ject misschien wel een goed vertrekpunt. De E1 draaitafel komt in verschillende uitvoeringen waaronder ‘Standard’, ‘Phono’ en ‘BT’.

De Pro-Ject E1 Standard zal over de toonbank gaan voor een adviesprijs van €299,-. Zijn ‘broertje’ of ‘zusje’, de Pro-Ject E1 Phone, kan al in huis worden gehaald voor €329,-. Ga je liever voor de Pro-Ject E1 BT? Dan moet je net wat dieper ‘graaien’ in je portefeuille want dit model heeft een prijs van €399,-. Een belangstellende heeft de keuze tussen een hoogglans zwart, hoogglans wit, of walnoot afwerking. Bij levering ontvang je tegelijkertijd een elegante stofkap (acryl) met verstelbare scharnieren. Perfect om de E1 te beschermen tegen stof.

Verkooppunten van het merk pro-ject