Shanling heeft zojuist een nieuwe telg toegevoegd aan hun portfolio: de ET3. Een compacte CD-speler (top-loading). Terwijl zijn ‘voorganger’, de EC3, ontworpen was als een multifunctioneel CD-loopwerk, is dit exemplaar een veel gerichter apparaat.

Shanling ET3De Shanling ET3 biedt heel wat mogelijkheden op vlak van connectiviteit. Het is voorzien van digitale uitgangen, maar er zijn ook geavanceerdere opties toegevoegd. Denk maar aan de I2S- en USB-aansluiting. Hierdoor kunnen Hi-Res bestanden getransporteerd worden, die de grenzen van coaxiale of optische overdrachten overtreffen. De ET3 kan deze High-Res bestanden lezen vanaf aangesloten USB-drives. De ET3 kan gebruikt worden in combinatie met een lokaal netwerk (draadloos).

Enkele kenmerken van de ET3 zijn onder andere het compacte ontwerp, dat identiek is aan de EC3 (slechts 25,5 x 18,8 cm). Het apparaat is specifiek ontwikkeld als een digitaal CD-transport. Dit model maakt gebruik van de CT7302CL Upsampling-chip. Een All-to-DSD of All-to-PCM upsampling feature? Daar mag je op rekenen.

Shanling ET3Luisteraars kunnen genieten van hun favoriete muziek in een extreem hoge kwaliteit die voorheen niet mogelijk was met ‘standaardverbindingen’. Naast het afspelen van CD’s en muziek – afkomstig van USB-media, biedt de ET3 ondersteuning voor ‘draadloos muziekgenot’. Al dan niet via wifi, DLNA of AirPlay. Alsook Bluetooth 5.0 met support voor LDAC, AAC en SBC. Het apparaat kan fungeren als een NAS.

De ET3 is gebaseerd op het Ingenic X2000-platform en komt met een bijhorende applicatie. Een afstandsbediening is meegeleverd. Het toestel beschikt over een IPS-scherm van 320 x 290 pixels. Er is een multifunctionele draaiknop aanwezig, in combinatie met hardwareknoppen voor een intuïtieve bediening.

De Shanling ET3 zal beschikbaar worden vanaf deze maand (lees: juni 2023). Met zijn uitgebreide specificaties en focus op hoogwaardige digitale overdracht, is de ET3 van Shanling een mooie toevoeging aan het portfolio. Wil je meer weten? Dan is de productpagina wellicht erg interessant.

Verkooppunten van het merk shanling