Na het succesvolle herontwerp van hun geliefde ‘portable platenspeler’, heeft Audio-Technica drie stijlvolle kleuren aangekondigd voor de iconische Sound Burger. De iconische draagbare platenspeler van het merk werd vorig jaar opnieuw geïntroduceerd in een opvallend retro-afwerking. Dit maakte deel uit van Audio-Technica’s 60ste verjaardag. Wereldwijd was deze telg al binnen enkele dagen uitverkocht. Het merk lanceert nu de iconische Sound Burger in drie verfijnde uitvoeringen: zwart, wit en een oogverblindende gele kleur die deze zomer gelanceerd zal worden.

Audio-Technica AT-SB727Met de onmiskenbare jaren 80-esthetiek, die van de Sound Burger een icoon van het vinyl-tijdperk maakte, zijn de nieuwe kleuren direct geïnspireerd door de tinten die destijds voor het eerst te zien waren. Hiermee krijgen fans nogmaals de kans om een stukje muziekgeschiedenis in handen te krijgen.

Na veertig jaar geleden popart-stijl te hebben gecombineerd met hoogwaardige audio, is de Sound Burger bijgewerkt met heel wat moderne functies. Denk maar aan Bluetooth voor een draadloze connectiviteit, alsook een USB-C-poort voor op te laden. Ondertussen maakt dit compacte, lichtgewicht exemplaar het de perfecte metgezel voor feestjes, picknicks en kleinere woonruimtes.

De bijgewerkte Sound Burger is uitgerust met een riemaandrijvingssysteem dat 33-1/3 en 45 RPM-platen afspeelt. Er kan gekozen worden tussen singles en LP’s. Om ervoor te zorgen dat de Sound Burger net zo draagbaar is als voorheen, maakt het zelfs gebruik van een dynamisch balanssysteem waarbij druk op de naald wordt uitgeoefend via een veer, samen met een DC-motor die tijdens het afspelen alles soepel laat verlopen.

De Sound Burger verovert harten bij de eerste luisterervaring en biedt een toegangspoort tot de rijke wereld van analoge muziek. Aldus Audio-Technica. Hoewel de Sound Burger ontworpen is met het oog op draagbaarheid, kan deze dankzij de meegeleverde RCA-audiokabel en Bluetooth aangesloten worden op een stereo-installatie of luidsprekersysteem. Zowel bedraad als draadloos.

De Audio-Technica Sound Burger (AT-SB727) heeft een adviesprijs van 229 euro. Het merk laat weten dat de gele versie verkrijgbaar zal worden in de zomer van 2023. Voor de excentrieke muziekliefhebbers, nog heel even geduld…

Verkooppunten van het merk audio-technica