In de middelste regionen van de AV-markt heerst een verbeten strijd. Mooi design, functionaliteit, degelijkheid en goede prestaties moeten tegenwoordig in een toestel passen. Veel mogelijkheden in een kleine behuizing want anders heb je geen bestaansrecht meer. De consument is terecht kritisch en wil zo veel mogelijk kwaliteit voor zijn zuur verdiende centjes.

Concurrende merken als Pioneer, Harman Kardon, Marantz, Denon, NAD, Yamaha en Onkyo leggen elkaar het vuur aan de schenen om hier een mooi stukje van deze markt mee te nemen. Onkyo heeft met de TX-NR535 en de TX-NR636 een paar AV-receivers op de markt gezet waarbij de ene uitblinkt in zijn prijszetting tegenover de technisch prestaties en waarbij de andere een uitgebreider functionaliteitspakket en een duidelijke muzikale meerwaarde heeft.

Dat Onkyo al jaren op de voorgrond van het AV-toneel speelt hoef ik de wat oudere lezer niet meer te vertellen, maar voor de nieuwsgierige nieuweling maak ik toch even deze kanttekening. Onkyo veroverde in jaren 1970 en 1980 hoog aanzien met zijn legendarische Integra serie. Verder werd in de jaren ’90 de focus voornamelijk op HomeCinema versterking gelegd. Onkyo werd een concurrent voor Pioneer, Harman Kardon, Marantz en Sansui omdat de Japanners een degelijke en eigenwijze geluidsweergave wisten neer te zetten. Onkyo heeft de laatste 30 jaar een hele reputatie verworven door het continu uitbrengen van vernieuwende en kwalitatieve producten. Verwacht van Onkyo niet onmiddellijk de wow-factor qua uiterlijk maar hun rijkdom zit niet aan de buitenkant van het product, maar diep, in het hart en de filosofie van elk product. En hiermee onderscheidt Onkyo zich.

Functionaliteiten Onkyo TX-NR535 & TX-NR636

Onkyo TX-NR535

Met de TX-NR535 koop je een goed uitgeruste AV receiver, ontworpen en geproduceerd voor een standaard HomeCinema installatie. Met 5 luidspreker-uitgangen die elk 100W leveren (Real Power zoals Onkyo het noemt) en 2 subwoofer uitgangen kan je al vrij snel aan de slag met je Home Cinema geluidsinstallatie. 6 HDMI ingangen en 1 uitgang die probleemloos 4K 60Hz (Ultra HD) ondersteunen en doorlaten.

Het mooie van deze Onkyo toestellen is hun netwerkfunctionaliteit. Standaard zit er bluetooth en Wi-Fi geïntegreerd, maar je kan je netwerk ook gemakkelijk bedraad aansluiten. En eens de internet connectie gemaakt krijg je een heleboel extra mogelijkheden. Spotify, Deezer, TuneIn, Pandora, Aupeo!, DLNA worden probleemloos ondersteund. Met de Onkyo app en Spotify Connect kan je de toestellen ook probleemloos aansturen.

Verder zit er een FM-AM radio aan boord en kan je TX-NR535 met een zone uitbreiden via de pre-out uitgangen van Zone 2. Je moet er dan wel een extra versterker op aansluiten. Via USB wordt probleemloos Wav en Flac in de hoogste resolutie (Hi-Res Audio tot 192kHz – 24bit) afgespeeld. Ook kan je Onkyo TX-NR535 instellen via de setup microfoon en de unieke AccuEQ Room Calibration. Kortom de TX-NR535 is rijkelijk uitgerust en is voorzien van de modernste technologie.

Onkyo TX-NR636

De TX-NR636 gaat nog een stapje verder. I.p.v. een 5.2 aansluiting biedt hij een 7.2 aansluiting aan en dit bij 160W/kanaal (!!!). Hij heeft 7 HDMI in- en 2 HDMI uitgangen en deze ondersteunen volledig UltraHD 4K 60Hz/ HDCP2.2. Het instellen van de TX-NR636 in elke ruimte gaat nog een stap verder omdat hij uitgerust is met het Onkyo AccuEQ Room Calibration systeem. De receiver heeft ook een extra geluidszone (Zone 2) aan boord en deze is wel voorzien van een interne versterker. Deze Zone 2 kan je omtoveren tot een extra stereo versterker voor je frontkanaal, zodat je je speakers kan bi-amp’en als ze dit toelaten. Tot slot is er voor de echte hifi liefhebber een platenspeler aansluiting zodat de Onkyo TX-NR636 een complete en zeer betaalbare AV-receiver voor elke huiskamer is.

Verkooppunten van het merk onkyo

1 REACTIE