Twee jaar geleden lanceerde Tidal Tidal Masters: hi-res MQA-streams. Het werd voor het eerst beschikbaar gesteld via de desktop-app van Tidal en vervolgens via directe hardware-integratie op geselecteerde MQA-ready producten (zoals de Bluesound Node 2-streamer).

In januari van dit jaar heeft Tidal tijdens CES 2019 Masters-ondersteuning voor de Android-app aangekondigd. En nu heeft Tidal eindelijk de Masters-compatibiliteit uitgebreid naar de iOS-app. Het is goed nieuws voor bezitters van Apple-toestellen met iOS 11 of hoger, die zich vervolgens abonneren op Tidal HiFi.

Net zoals bij de Android-App kan de iOS-app streams uitvoeren tot een maximum van 24-bit/96 kHz. De enige manier om optimaal van een MQA-bestand te genieten en een nauwkeurigere weergave, is door het Apple-apparaat te koppelen aan een MQA-compatibele DAC.

Apple-bezitters kunnen profiteren van de 96 kHz (of minder) uitvoer van de app met compatibele Lightning-connector hoofdtelefoons of door hun Apple-apparaat aan te sluiten op een externe DAC, maar de uitvoerbeperkingen van de Lightning-naar-3,5 mm-adapter zijn beperkt tot 48 kHz.

Verkooppunten van het merk tidal