Het Britse PMC heeft tijdens de Bristol Hifi Show een verbeterde productlijn aan het publiek getoond. De lijn is gebaseerd op de eerdere Twenty5-productserie en zal daarom Twenty5i heten waarbij de ‘i’ staat voor ‘improved’. De lijn bestaat uit 6 producten: een drieweg vloerstaander, een centerluidspreker, een set van tweeweg monitorluidsprekers en twee modellen tweewegvloerstaanders. De eerste leveringen zullen van start gaan in maart 2020.

De grootste veranderingen in vergelijking met de serie uit 2016 zijn de plaatsing van een nieuwe tweeter, een nieuw ontworpen cross-overfilter, nieuwe afwerkingen en een geborsteld (in plaats van een gepolijst) achterpaneel. Het doel van PMC is om met deze lijn een ruimer en expressiever geluid te creëren.

De nieuwe tweeter is afgeleid van PMC’s premium Feature-productlijn. Het is een 19mm soft-dome model met een buitenrand van 34mm om een brede spreiding te behouden en de lagere frequenties te verbeteren. De cross-overfilter is van militaire kwaliteit. Zo werd de kantelfrequentie in de tweeweg modellen verlaagd tot 1,7 kHz met als doel om de respons van de drivers nog meer samen te voegen. Deze nieuwe technologie biedt volgends de Britse fabrikant meer ruimte voor de woofers zodat deze nog beter kunnen functioneren.

Ook kregen de drie vloerstaande modellen verbeteringen in hun plinten: de hulpstukken zijn vanaf nu schokabsorberend voor een beter beheer van de trillingen. PMC claimt dat dit zorgt voor een enorme verbetering in de regeling van ongewenste resonantie.

Tot slot zal de Twenty5i-productlijn vanaf maart 2020 beschikbaar zijn in Groot-Brittanië. Je kan de reeks verkrijgen in een eiken, walnoten of zijdewitten afwerking.

Verkooppunten van het merk pmc