Polk Audio die hun eerste soundbarsysteem aankondigt? Ja hoor, de Polk Audio Signa S4 is een feit. En het is niet ‘zomaar een soundbar’. Dit model staat garant voor een krachtig Dolby Atmos surroundgeluid en kristalheldere dialogen voor een ongekende prijs. Centraal bij de Signa S4 staan zeven drivers. Twee daarvan zijn naar boven gericht. Deze zorgen voor een krachtig 3D-surroundgeluid. Inclusief een meegeleverde draadloze subwoofer.

Als je van plan bent om je eerste soundbar aan te schaffen of wilt upgraden naar Dolby Atmos, dan is de Signa S4 precies wat je zoekt. Aldus Polk Audio. Er wordt gesproken over een buitengewone geluidskwaliteit en een uitstekende goede prijs-kwaliteitsverhouding. Klinkt veelbelovend.

“De Polk Signa S4 soundbar levert een prachtig Dolby Atmos surroundgeluid en laat alles nog mooier tot zijn recht komen, zoals special effects in films en achtergrondmuziek in games.”

Dat zegt Frank Sterns, directeur van Polk Audio. De Signa S4 heeft in totaal zeven geavanceerde drivers aan boord. Waaronder een apart middenkanaal, geoptimaliseerde linker en rechter tweeters en subwoofers. Allereerst is het aparte middenkanaal voorzien van een door Polk gepatenteerde VoiceAdjust-technologie. Dit creëert een betere verstaanbaarheid van dialogen.

Daarnaast zijn er nog de drivers die naar boven zijn gericht voor Dolby Atmos-hoogtekanalen. Zo wordt er een levensecht geluid ‘van bovenaf’ gecreëerd. De Signa S4 is zelfs zo geavanceerd dat de soundbar ook geluid kan verfraaien zonder Dolby Atmos. Met behulp van de hoogte-, surround- en middenkanalen wordt er een virtuele Dolby Atmos-ervaring gerealiseerd.

Lees ook


Polk Audio Monitor XTDe nieuwste én meest betaalbare speaker serie van Polk Audio?

 


 

En natuurlijk, niet te vergeten: de bijhorende subwoofer voor een ‘moeiteloze bas’. Tijdens het opstarten maakt deze ‘draadloze telg’ automatisch verbinding met de soundbar binnen een bereik van 10 meter dat ons alvast ruimschoots voldoende lijkt te zijn voor menig huiskamer. Bovendien wordt de lage frequentie-output op zowel de soundbar als de subwoofer beheerd door de Bass Adjust-functie. Handig toch?

Het is wel duidelijk dat Polk Audio gebruiksvriendelijk hoog in het vaandel heeft gedragen tijdens de ontwerpfase. Het enige wat je nodig hebt om te genieten van de ultieme luisterervaring? De meegeleverde HDMI of optische kabel (of aux-in voor oudere tv’s). En natuurlijk de stroomkabel niet te vergeten.

HDMI eARC zit ingebakken bij de Signa S4 soundbar wat maakt dat originele Dolby Atmos-streams verwerkt kunnen worden met de allerbeste geluidskwaliteit. En dat ‘verpakt’ in een ‘strakke look’.

Eerder spraken we al over een krachtig Dolby Atmos surroundgeluid voor een ongekende prijs. Wat die ‘ongekende prijs’ juist is? 349 euro om precies te zijn. Erg indrukwekkend, zeker wanneer je al het bovengenoemde bij elkaar optelt. Het Signa S4 Dolby Atmos soundbarsysteem is ondertussen verkrijgbaar via de website van Polk Audio of via erkende Polk-dealers in Europa. Bij levering ontvang je ook nog eens HDMI en optische kabels voor een moeiteloze connectiviteit. Als dat niet handig is?