De Reloop Turn X is een platenspeler volgens de regels van de kunst, en zelfs nog iets meer. Hoewel het merk vooral geassocieerd wordt met de DJ-wereld, heeft Reloop de sector van HiFi platenspeler niet verwaarloosd. Reloop ontwikkelt een kleine reeks van platenspelers. Binnen deze line-up is de ‘Turn X’ terug te vinden. Dit betreft hun meest recente en ambitieuze model. Het apparaat bevat alles wat we mogen verwachten van een audiofiele platenspeler. Hieronder een overzicht.

De Turn X heeft een bepaalde dikte. Net zoals een high-end platenspeler. Deze telg heeft overigens een een glans-afwerking, vergelijkbaar met een piano. Hoewel het design van de Turn X vrij klassiek is voor een high-end product, is het wel imposant en sober. Deze platenspeler is ongeveer 17 cm dik en gebouwd rond een dikke plaat die gemaakt is van MDF (medium-density fibreboard). Inclusief een zwarte glanslaag. Erg fraai! Het berust op vier dempende pootjes van roestvrijstaal en wordt geleverd met een stofdeksel van acryl. Tot zover is alles vrij klassiek.

De draaischijf is echter wat origineler, met de DJ-achtergrond van het merk. De Turn X werkt met directe aandrijving en niet met een riem zoals bij de meeste audiofiele platenspelers. Hierdoor heeft het apparaat een DC-motor dat garant staat voor een hoog koppel. De Reloop Turn X draaitafel is in staat om te werken in de modus 33, 45 en zelfs 78 toeren, terwijl het een variërende snelheid (van de rotatiesnelheid) van maximaal 0,03% heeft. Wat betreft de behuizing: Reloop heeft gekozen voor een mooi blok van aluminium van 22,5 mm dik, gegoten en bewerkt, dat rust op een dempende basis (rubber). De snelheidsregeling gebeurt via een mooie aluminium knop die linksonder geplaatst is.

Lees ook


Transrotor ZET1Review Transrotor ZET1 draaitafel: elegantie voor ogen en oren

 


 

De Turn X is 46 x 36,73 x 17,26 cm groot en heeft een gewicht van 10,35 kg.

 

De structuur en de draaischijf zijn zeker high-end, maar dat is niet wat het meeste indruk maakt. De arm voor het afspelen, geheel in geanodiseerde zwarte aluminium, heeft een S-vormig ontwerp (om beter in de groeven te passen), met een montage voor elementen van het type SME. De basis, ook van metaal, geeft toegang tot de regeling van de tegenhanger en de antiskating, maar ook tot een aanpassing van de aanvalshoek (VTA). Deze set aan regelingen maakt dat de Turn X geschikt is voor alle soorten afspeelelementen.

Echter, het is moeilijk om beter te vinden dan het standaard element (tenzij je bereid bent om veel geld uit te geven). Reloop maakt gebruik van de Ortofon 2M Blue. Dit design element met een gewicht van 7,2 g, van het type MM (mobile magnet), bestaat uit een gespleten magneten en een elliptische tip. Het heeft een zeer uitgebreide (en gebalanceerde) frequentierespons van 20 Hz tot 25 kHz en wordt beschreven als energiek en muzikaal. De 2M Blue wordt gewoonlijk verkocht voor ongeveer 200 euro. Het is zeldzaam om elementen tegen deze prijs standaard meegeleverd te krijgen.

Ben je benieuwd naar alle verdere details? Surf dan zeker eens naar deze pagina en ontdek alles over de TurnX. De adviesprijs is vastgelegd op afgerond 1.300 euro (1.299,99 euro om precies te zijn).