Het Italiaanse HiFi-merk Sonus faber heeft hun nieuwe generatie van de Homage luidsprekers aangekondigd. Ontdek de Sonus faber Guarneri G5, Sonus faber Serafino G2, Sonus faber Amati G5 en de Sonus faber Vox G3. De uitbreiding van de huidige collectie is een vervolg op Sonus faber’s Italiaanse Homage portfolio die in 1993 debuteerde met de Guarneri. De line-up eert de genialiteit van de talentvolle scheppers van muziekinstrumenten en de luitenmakerstraditie met wortels in Cremona, Italië.

Livio Cucuzza, hoofdontwerper van Sonus Faber, zei over de nieuwe generatie Homage-modellen het volgende: “Het meest complexe, maar ook opwindende moment voor een ontwerper is wanneer hij wordt gevraagd om een tijdloos icoon te verbeteren. Hoe breng je innovatie aan in een product waarvan de afbeelding immuun is voor de tijd en de veranderende mode? De enige manier is om een stap terug te doen, na te denken en diep te begrijpen waarom dat product oorspronkelijk is gemaakt. Ik heb deze uitdaging rechtstreeks aangegaan met mijn team bij Sonus Faber.

Sonus Faber Hommage

De derde generatie van Homage was het eerste product waar ik aan werkte en de laatste lancering die we onthullen is de vijfde: de meest geëvolueerde en de meest volwassen. Maar even authentiek en speciaal. Een verhaal dat zich herhaalt, het evolutiepad overstekend in verschillende fasen van mijn eigen leven, het blijft me fascineren en maakt me trots om er deel van uit te maken.”

Er zijn vier nieuwe modellen binnen het Homage assortiment waaronder de Guarneri G5 (vijfde generatie) 2-weg standaard, Serafino G2 3,5-weg (tweede generatie) en Amati G5 3,5-weg (vijfde generatie) vloerstaanders, plus de 3-weg Vox G3 (derde generatie) centerchannel. De vier Homage modellen zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen: rood, wenge en grafiet.

De nieuwste computersimulatie- en testapparatuur is gebruikt om de kasten te verbeteren. Mede dankzij de overname van Sonus faber in 2021 van de De Santi houtbewerkingsfaciliteit, hun vorige leverancier van 35 jaar. Er zijn verbeteringen aangebracht aan het versterkings- en poortsysteem. Hierdoor wordt een grotere efficiëntie en output behaald terwijl de resonantiebeheersing behouden blijft. De middentonen- en tweeterkamers hebben ook radicale veranderingen ondergaan. Benieuwd naar de fraaie introductievideo die Sonus faber heeft gemaakt?

Homage behoudt de klassieke iteratie van de luitvorm die voor het eerst werd geïntroduceerd in het vorige Homage Tradition pakket, maar dan met aangepaste metalen constructies waaronder glad afgeronde randen. Inclusief een grafietgrijze anodiseerafwerking.

De nieuwe Intono-technologie is een propriëtaire technologie van Sonus faber die ontworpen is om de nadelen van gepoorte kasten en afgesloten behuizingen aan te pakken, waarbij de sterkten behouden blijven. Intono maakt gebruik van een middentoondriver die afgevoerd is naar een verdere afgesloten behuizing. Deze is afgestemd, net boven de piekdrukfrequentie. Wanneer de poort ontlaadt, of onder zijn afstemfrequentie komt, wordt de druk gelijkgesteld in de alternatieve kamer. Op deze manier verminderen de impedantiepieken. Sonus faber zegt dat het Intono-systeem de voordelen biedt van gepoorte en afgesloten behuizingen in een efficiënter systeem. Intono is beschikbaar in de Amati G5 en Sefafino G2.

De Amati en Serafino modellen profiteren van een nieuwe, efficiëntere 150 mm natuurlijke vezellui-middendriver met neodymiummagneet. Daarnaast wordt er gerekend op een nieuwe, kortere en bredere stemcoil voor grotere controle, een snellere respons en meer kracht in het geheel. De ophanging is ook verbeterd met optimalisatie een specifieke optimalisatie voor grotere snelheid en controle.

Nieuwe basdrivers zijn geïmplementeerd in de modellen. De Serafino heeft een nieuwe spoel en spinnenmateriaal dat geoptimaliseerd is voor grotere luchtbewegingen. Dit zorgt tevens voor een basuitbreiding. Het volledige systeem is ook massa-geladen om resonanties en vibraties tegen te gaan. De Amati profiteert van een nieuwe 220 mm basdriver. De kracht neemt toe met 23,6%. Twee ultralichte CCAW stemcoils zijn geïmplementeerd in een aangepaste neodymium Slug met twee luchtspleten voor maximale snelheid, met een geïntegreerde heatsink voor verbeterde vermogenshandling. De Finite Element Method werd ingezet voor de Amati.

Sonus faber zegt dat de afstemming van de 150 mm driver van de Guarneri verbeteringen heeft gebracht in de controle. De resonantie is getemd tot 15 Hz. Een speciaal ontworpen neodymium motorenmethode, in combinatie met een nieuwe afstemfrequentie, maakt een diepere uitbreiding mogelijk zonder vervorming. Het systeem is geoptimaliseerd, de massa is in balans gebracht om vibraties te verminderen.

De Homage collectie profiteert van Sonus faber’s nieuwe hybride kruisschakeling systeem. Het gebruik van de nieuwste simulatiesoftware in combinatie met uitgebreide luisterproeven heeft de propriëtaire Paracross topologie en Interactive Fusion Filtering van Sonus faber geëvolueerd. Handgeselecteerde Jantzen inductors, op maat gemaakte specificaties Clarity capacitors en Mundorf Supreme luidspreker componenten zorgen voor optimale prestaties.

Hebben we je nieuwsgierig maakt? Surf dan zeker naar sonusfaber.com en ontdek alles over deze ‘machtige’ serie van hoogwaardige luidsprekers die jij in huis kan halen.

Verkooppunten van het merk sonus-faber