Bij Poulissen kon je al terecht voor heel wat leuke belevingsproducten zoals tv’s, speakers, hoofdtelefoons, … en nog veel meer. Allemaal van gerenommeerde merken waaronder Bowers & Wilkins, Accuphase, Bang & Olufsen, …  Maar ook voor kabels is Poulissen ‘the place to be’. Zeker nu hun assortiment van kabels verder wordt uitbreidt met de komst van de gloednieuwe Siltech’s Classic Legend Serie. High-end audiokabels op zijn best. Van absolute wereldklasse.

De unieke Classic-serie van Siltech ‘bestrijkt’ ondertussen bijna een kwart eeuw. Gecombineerd natuurlijk met een internationale prijzenkast om de kwaliteit van diverse, baanbrekende modellen te matchen. Decennia aan expertise en productinnovatie wordt samengebracht. Hoe ze dat doen? O.a. met hun nieuwste uitvoering: de Classic Legend. Kennis en techniek van eerdere lijnen wordt hierbij gecombineerd met de allerbeste materialen.

Waaronder ook de toepassing van G9 zilver/goud (volgens Poulissen alvast de beste Siltech legering tot nu toe), een drievoudige laag isolatie (Teflon/PEEK/Teflon) en de befaamde ‘Twin-twisted’ coaxiale constructie om tot een grensverleggend nieuw concept te komen.

“G9 verwijst naar de evolutie van de wijze waarom zilver in de producten van Siltech centraal is komen te staan. Niet voor niets verwijst Siltech naar Silver Technology”

Bij de ontwikkeling van de eerste producten in 1983, en de lancering van Siltech, besloten Edwin en zijn team om conductors van 99,99 procent puur zilver te gebruiken. Dat was lange tijd de absolute basis van de producten, tot de komst van G3 in 1997 de eerste variant van zilver met goud inluidde. Door goud te gebruiken om de grenzen in de zilverkristalstructuur op te vullen, werden sonische prestaties drastisch verbeterd.

Al snel leidde dit tot de G5. Een voortzetting en verdere verfijning van het smeltproces: grensfouten werden teruggebracht tot minder dan 1% en, in 2007, voorlaatste uitvoering G7, waarbij de vervorming van de kristalgrens teruggebracht werd tot minder dan 0,1% door verdere verbeteringen in de smelttechnologie.

Wat G9 daar anno nu nog aan toevoegt, zijn doorontwikkelingen van het gloeiproces om een hogere geleidbaarheid en een kortere inbreektijd mogelijk te maken. En zie daar: Siltech G9.

De ‘kersverse’ lijn van Siltech bestaat in zijn volledigheid uit drie interconnects (de 380i, 680i en 880i), drie speakerkabels (380L, 680L en 880L), drie power cables (380P, 680P en 880P) en drie digitale kabels (380D, 380 USB en de Legend Network).

Deze audiokabels zijn zojuist bij Poulissen afgeleverd. “We gaan nu met veel plezier uitpakken, inspelen en beluisteren”, klinkt het.

Nieuwsgierig geworden naar meer? Breng dan zeker een bezoekje aan Poulissen in Roermond en leg je oor te luister.

Verkooppunten van het merk siltech