Steinway & Sons introduceert de eerste outdoor luidspreker: de Marine Speaker. Hierdoor wordt de gerenommeerde Steinway & Sons lijn naar luxueuze buitentoepassingen gebracht zoals jachten en zwembaden. In combinatie met de technologisch uitmuntende versterkers en geluidsprocessors biedt de Marine Speaker het hoogste niveau qua geluidskwaliteit.

Steinway & Sons Marine SpeakerAnders dan bij vele compacte buitenluidsprekers is de Steinway & Sons Marine ontworpen als een full-range high-end audio luidspreker. Het is ontworpen om een jacht of zwembad moeiteloos te vullen met een naar eigen zeggen ‘best-in-class’ geluid. Ook kunnen meerdere speakers samen gebruikt worden in verschillende opstellingen.

Daarnaast is deze telg voorzien van geavanceerde drivertechnologie zodanig dat de best mogelijke geluidskwaliteit bereikt wordt. Met 2 woofers van elk 8 inch, in combinatie met 2 passieve woofers van 10 inch die bevestigd zijn aan de achterzijde, wordt er gezorgd voor een diepe en dynamische bas. Zelfs wanneer de luidspreker vrij buiten staat.

Een speciale 6,5 inch middentoner zorgt dan weer voor een helder en gedetailleerd middengebied. Dit is belangrijk voor zangstemmen en natuurlijke instrumenten mooi naar voor te brengen. Dankzij de Air Motion Transformer tweeter worden uitzonderlijk gedetailleerde hoge frequenties gereproduceerd. Zelfs bij hogere volumes. Ter bescherming zit een speciaal gaas rond alle drive units.

“The Steinway & Sons Marine Speaker brings the acclaimed Steinway & Sons sound performance to luxury outdoor applications, such as yachts, patios, and pool areas.”

Steinway & Sons Marine SpeakerWat betreft design is de speaker voorzien op alle weersomstandigheden die zich voordoen buitenshuis. Met de afgeronde hoeken, een witte lak en de goudkleurige afwerking past de Marine Speaker niet alleen perfect bij jachten en zwembaden. De aluminium behuizing en aandrijfeenheden worden beschermd tegen zout water, spatwater en andere weersomstandigheden.

Naast een classificatie volgens IP65 is de Marine Speaker voorzien van stijve montageringen aan de boven- en onderzijde. Zo wordt een veilige montage aan de grond of op een dek of terras mogelijk. Al dan niet met bijvoorbeeld een optionele voet of een op maat gemaakte constructie.

De Steinway & Sons Marine Speaker zou eind juni verkrijgbaar worden. De adviesprijs is op het moment van schrijven nog niet bekend. Voor meer specificaties kan je wel terecht op de productpagina van de producent.