Sumiko breidt hun bestaande Reference-productserie van Phono Cartridges verder uit met de Songbird Low Output, een variant op hun bestaande Songbird mc-element. 

Sumiko Songbird Low OutputDe bron van inspiratie voor het mc-element werd vooral gehaald uit het paradepaardje van Sumiko, de Starling. De ontwerpers hebben voor de Songbird Low Output het aantal zuivere koperen spoelen sterk verminderd. Dit heeft met als doel de bewegende massa van de cartridge te verlagen. Naar eigen zeggen zal de geluidsweergave gedetailleerder klinken doordat de stylus nog kleinere groeven kan blijven.

De stylus heeft de vorm van een elips met een grootte van 0,3 x 0,7 micron. Het genereerd een uitgangsspanning van 0,5 mVolt en dat al zelfs bij een kanaalscheiding van 30 dB (1 kHz) en een kanaalbalans van <0,5 dB (1 kHz). Met zijn 8,5 gram is het een écht lichtgewicht.

Trillingen worden sterk gereduceerd dankzij de opbouw van de ‘constructie’. De frequentierespons gaat van 12 Hz tot 40 kHz, dit is vooral te danken aan het open generatorontwerp en de naalddruk van slecht twee gram. Op die manier wordt er een element gecreëerd wat volgens de fabrikant zorgt voor een sublieme klank, zeker als je kijkt naar vergelijkbare elementen in dezelfde prijsklasse.

Is voor jou een mc-element met een lage output niet helemaal geschikt? Dan biedt de Sumiko nog de Songbird High Output aan, dit is een afgeleide van de Low Output versie maar dan met het verschil dat het kan gebruikt worden in combinatie met hoogwaardige phono-versterkers voor mm-elemenenten.

Er is nog geen officiële leverings- of prijsinformatie bekend gemaakt voor de Benelux. Voor meer informatie verwijzen je graag door naar de website van Sumiko.

Verkooppunten van het merk sumiko