Eerder lieten we jullie al weten in dit bericht dat de consumentenelektronicabeurs IFA, die elk jaar in de Duitse hoofdstad Berlijn plaatsvindt, ook dit jaar zal doorgaan. Hetzij een afgeslankte versie waarbij enkel werknemers van deelnemende bedrijven en tech journalisten mogen komen.

IFA 2020

In een half uur durende persconferentie kondigde Jens Heithecker, Executive Vice President Messe Berlin Group en IFA Executive, aan dat de beurs dit jaar toch zal doorgaan. Maar helaas wel in een afgeslankte versie. Zo zal IFA 2020 slechts 3 dagen duren en dat van 3 tot 5 september. Er zullen in totaal vier evenementen plaatsvinden met verschillende onderwerpen. Per evenement worden 1.000 bezoekers toegelaten, waaronder werknemers van de deelnemende bedrijven en tech journalisten. De beurs zal helaas dus niet toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Over de exacte veiligheidsmaatregelen kon de organisatie nog niets concreet zeggen. Dit omdat de situatie momenteel snel kan veranderen. De prioriteit is zorgen dat iedereen de beurs kan bezoeken op een zo veilig mogelijke manier. De organisatie zal de komende maanden meer informatie verstrekken naarmate dit gerenomeerde evenement nadert. Bij een heropleving van het Coronavirus zal de IFA beurs toch geheel virtueel plaatsvinden.

Hieronder zetten we de belangrijkste conclusies van deze persconferentie voor jullie nog eens op een rijtje.

  • Data: van donderdag 3 september tot zaterdag 5 september
  • Aantal bezoekers: beperkt tot 1.000 personen
  • Exclusieve gastenlijst: helaas dus niet toegankelijk voor het grote publiek

Verder gelden voor de pers ook nog enkele belangrijke maatregelen, zo wordt het aantal journalisten beperkt tot 800. Het zijn harde maatregelen, maar volgens de organisatie is dit echt wel nodig om IFA 2020 op een veilige manier te laten verlopen.