TAD Labs, de Japanse audiofabrikant, heeft de TAD-C1000 voorversterker onthuld. Dit is een toevoeging aan hun prestigieuze Evolution-serie. Deze nieuwkomer volgt het design van zijn reeksgezellen: de TAD-D1000TX schijfspeler, TAD-DA1000TX DA-converter en TAD-M1000 eindversterker. Leveringen worden verwacht in oktober 2023.

Sinds de oprichting in 1975, als dochterbedrijf van Pioneer, is TAD Labs geëvolueerd tot een vooraanstaande producent van hoogwaardige hifi-apparatuur voor zowel consumenten als professionals, met een reputatie voor innovatie en technologische vooruitgang.

De TAD-C1000 voorversterker komt in zilver en zwart. De audio- en besturingscircuits worden gevoed door aparte ringkerntransformatoren. Met een frequentiebereik van 10 Hz tot 100 kHz en een S/R-verhouding van 120 dB belooft de TAD-C1000 een uitzonderlijke geluidsweergave.TAD-C1000

Deze voorversterker biedt twee gebalanceerde en twee ongebalanceerde uitgangen. Daarnaast beschikt de TAD-C1000 over vier gebalanceerde (XLR) en twee ongebalanceerde (cinch) ingangen. Hierdoor zijn er verscheidene aansluitmogelijkheden met meerdere eindversterkers.

Een zorgvuldige selectie van field-effect transistors (FET’s) in combinatie met een symmetrische configuratie zorgen voor stabiele en nauwkeurige prestaties. Het ontwerp integreert ook een circuit dat afkomstig is van de M700 eindversterker. De solide behuizing rust op Evolution-voeten die trillingen dempen. Vermogenstransformatoren op voetjes (messing) minimaliseren trillingen. Zuurstofvrij koper elimineert magnetische interferentie.

De op maat gemaakte volumeregeling zorgt voor precieze aanpassingen en minimale vervorming. De volumeknop, soepel draaiend op kogellagers, voegt elegantie toe als er wordt gesproken over de functionaliteit. Symmetrische interne circuits weerspiegelen de bekende Evolution-serie esthetiek. Het plaatsen van circuits op het onderste chassis minimaliseert versterkingsfouten. De symmetrie wordt versterkt door onder andere voedingstransformatoren en aansluitingen strategisch te positioneren.

Met afmetingen van 44 x 15 x 40,6 cm, in combinatie met een gewicht van 17 kg, zal de TAD-C1000 zeker de nodige aandacht trekken. Verwachte leveringen beginnen in oktober 2023, met keuze uit zilver of zwart. Prijzen voor de Benelux volgen binnenkort.

Verkooppunten van het merk tad