TIDAL biedt nu meer dan zes miljoen nummers aan in HiRes FLAC-formaat. Hoe? Dankzij de nieuwste update van de app. Zoals we eerder in april hebben gemeld, kondigde de CEO van het bedrijf (Jesse Dorogusker) aan dat TIDAL binnenkort HiRes FLAC zal introduceren voor de HiFi Plus-abonnees. Het lijkt erop dat ook de MQA bestanden voorlopig blijven.

Een daaropvolgende verklaring suggereerde dat deze HiRes FLAC-streams in augustus beschikbaar zouden worden voor HiFi Plus-abonnees, en precies zoals verwacht zijn ze nu beschikbaar.

TIDAL MQA FLAC

De HiRes FLAC-streams worden toegevoegd aan de huidige streams van de service, die aangedreven worden door MQA-technologie. Deze MQA-streams vereisten van HiFi Plus-abonnees dat ze apparaten of software hadden die de MQA-technologie kon decoderen, zoals de mobiele apps of een MQA-compatibele muziekstreamer. Door HiRes FLAC-bestanden aan hun bibliotheek toe te voegen, is het aanbod van high-resolution streaming toegankelijker dan ooit.

De langverwachte upgrade is afgelopen week doorgevoerd en is van toepassing op gebruikers van alle platforms. Als gevolg van deze laatste verandering heeft TIDAL zijn audiokwaliteitsniveas hernoemd om gebruikers gemakkelijker een keuze te laten maken, op basis van hun hardware-specificaties en dataverbinding. De nieuwe audiokwaliteitsinstellingen zijn:

  • Max: Hoogwaardige verliesvrije audio tot 24 bit, 192 kHz met HiRes FLAC (Free Lossless Audio Codec) en Master Quality Authenticated audio (MQA).
  • High: Verliesvrije audio met FLAC (16 bit, 44.1 kHz)
  • Low (tot 320 kbps): Luister naar je favoriete muziek met minder dataverbruik dankzij gecomprimeerde AAC-bestanden.

TIDAL MQA FLACDit nieuws volgde op de bekendmaking dat MQA Ltd failliet was gegaan, wat vragen opriep over de voortzetting van het MQA (Master Quality Authenticated) formaat op TIDAL. Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe de toekomst eruitziet voor MQA Ltd, lijkt het er op dat de bestaande MQA-catalogus voorlopig beschikbaar zal blijven op het platform.