Het audiobedrijf YBA, gevestigd in Frankrijk, heeft recent de YBA Genesis S2 uitgebracht. Dit is een DA-converter die naast het omzetten van digitale naar analoge signalen ook geavanceerde streaming-mogelijkheden biedt. Zo combineert de Genesis S2 het gemak van streaming met een hoge geluidskwaliteit.

YBA Genesis S2

De kracht van de YBA Genesis S2 is dat je veel verschillende mogelijke bronnen kan gebruiken om muziek af te spelen. Belangrijke opmerking: dit kan allemaal in hoge kwaliteit. Niet enkel streamingdiensten zoals Apple Music, Amazon Music, Spotify, TIDAL, Qobuz en Deezer, maar ook USB-sticks, DLNA, NAS, AirPlay en Bluetooth kunnen gebruikt worden als muziekbron.

In de Genesis S2 is de DA-converter (AKM’s AK4497EQ) strikt gescheiden van de rest van het toestel, die YBA het Android gedeelte noemt, om zo interferenties te vermijden. Bovendien helpt het gebruik van twee aparte voedingen hier ook mee.

Wat deze DAC/streamer van YBA daarnaast nog speciaal maakt, is dat het een ingebouwde opslag heeft van 1TB (NVME SSD) die gebruikt kan worden om muziek van de streamer op te slaan. YBA raadt ook aan om het te gebruiken als opslag om zo een betere audiokwaliteit te bekomen. Overigens kunnen muziekbestanden vlot uitgewisseld worden met een aangesloten USB-stick of laptop.

YBA Genesis S2

De Genesis S2 heeft, digitale ingangen (optisch, coaxiaal en USB), digitale uitgangen (optisch, coaxiaal, BNC en AES/EBU) en analoge uitgangen (RCA en XLR). Verder is het mogelijk om bestanden te verwerken met resoluties tot DSD512 en PCM 32 bit/768 kHz, inclusief MQA.

Als besluit kunnen we dus zeggen dat de Genesis S2 een veelzijdig apparaat is dat gebruikt kan worden als DAC/streamer, of allebei tegelijk.

Verkooppunten van het merk yba