Voor ons als muziek- en/of filmliefhebbers, audiofielen, … is een kabel natuurlijk veel meer dan enkel een draadje. Het heeft uiteraard de basisfunctie van een elektrische verbinding te leggen van A naar B. In ons geval het audio- of videosignaal dus. Maar uiteraard, in die signaalweg van A naar B, kan er heel wat gebeuren. Ook bij Transparent Cable zijn ze daarvan op de hoogte.

Transparent Cable, als één van de weinige fabrikanten ‘poetsen’ ze het signaal niet op middels supergeleiders of andere wondermiddelen maar optimaliseren ze de signaaloverdacht voor het kleine stukje bandbreedte dat de kabel moet transporteren. Hun missie? Tegenhouden wat er niet in thuis hoort en het controleren van de elektrische eigenschappen. Dit zijn alvast de technische speerpunten van Transparent.

Iets waar ze al bijna 30 jaar ervaring in hebben en met de komst van hun nieuwe Generation 6 weten ze dat nog verder te perfectioneren. Eigenlijk vormt een kabel een verlenging van het audiocircuit met een grote invloed op de weergave als gevolg. Een kabel is namelijk – in meer of mindere mate – een ongecontroleerd filter.

Transparent Cable Generation 6

De kenmerkende geïntegreerde netwerken in de kabel vormen een afgestemd laag-doorlaatfilter dat ultra hoge frequenties onderdrukt en het gedrag van de kabel binnen het doorlaatgebied controleert en de elektrische eigenschappen optimaliseert. Hierbij gaat Transparent heel ver. Ongelijke kabellengtes? Transparent maakt ze elektrisch identiek en vanaf Reference niveau vraagt Transparent merk en typenummers van de gebruikte bron- en ontvanger zodat ze de kabel elektrisch perfect af kunnen stemmen op de in- en uitgangsimpedanties. Zo vormt de kabel een eenheid met de audiocomponenten. Daar zit met hun Generation 6 ook de grootste winst.

Lees ook


Transparent Sound: Small Transparent SpeakerTransparent Sound heeft een transparante draadloze luidspreker gemaakt: Small Transparent Speaker

 


 

Om de componenten in de netwerken vrij te houden van vibratie, worden ze zelfs op een speciale manier ingegoten in een kunsthars. Ook hierbij heeft Transparent met haar 6e generatie een aantal nieuwe, uit de absolute top lijn opgedane innovaties toegepast. De mix van verschillende materialen die bijdragen aan de massa en interne demping van de netwerk behuizing zorgen voor een nog stabieler onderkomen, vrij van resonanties.

“Alhoewel Transparent de grootste progressie heeft weten te maken in de netwerken van Reference Level en daarboven profiteert de complete lijn van de opgedane kennis en evolutie van Generation 6.”

Ondertussen zijn ze eerste modellen met Generation 6 technologie, zoals de Opus en de Reference niveaus, reeds leverbaar. Er wordt verwacht dat de volledige uitrol van Transparent’s 6e generatie midden juni zal gebeuren.

Kan je er niet genoeg van krijgen? Dan breng je best eens een bezoekje aan de website van Transparent Cable voor meer informatie.

Verkooppunten van het merk transparent