Eén van de reviews waar ik het meeste naar uitkeek: die van de Ultimate Ears HYPERBOOM. Waarom ik hier zo nieuwsgierig naar was? Wel, om drie simpele redenen. Bij ons thuis staat de Ultimate Ears Boom. Een geweldig leuke en draagbare bluetooth speaker die wel echt een mooi geluid weet voort te brengen ‘volgens zijn grootte’. Nummer twee is dat ik gewoon echt nieuwsgierig was naar wat zo’n grote luidspreker van Ultimate Ears kon brengen. Ik had de JBL Boombox al gehoord en was benieuwd of de HYPERBOOM dit wist te evenaren of er ‘boven’ wist te gaan. Dat lees je natuurlijk in deze review. En tot slot was ik opzoek naar een goede draadloze speaker die wat groter was voor tuinfeestjes. De HYPERBOOM stond al langer op mijn (verlang)lijstje. Wat fijn om nu de geweldige kans te krijgen om dit belevingsproduct uit te testen. Let’s play some music!

Over de UE HYPERBOOM

Toen de doos voor onze deur stond, ging dit meteen door mijn hoofd: ‘ok, dit is geen klein bluetooth luidsprekertje meer Niels, dit is the real business.’ Ik had wel verwacht dat hij groot ging zijn maar niet zo groot. Nu ik hem een paar dagen heb kunnen bewonderen, valt het goed mee en is het gewoon een normaal formaat voor een speaker hoor. Ik was op het eerste zicht gewoon wat overdonderd. De HYPERBOOM is 36,4 cm hoog en 19 cm breed. 

Persoonlijk vind ik de speaker er goed uitzien. Hij heeft niet te veel tierlantijntjes. Gewoon een simpel straight-forward design. Het is een draadloze luidspreker die robuust ontworpen is en tegen een ‘stevige stoot’ kan. Moest je er tijdens een feestje toch wat cocktails over ‘zwieren’? Dat kan gebeuren natuurlijk. Gelukkig dat de HYPERBOOM hiertegen kan dankzij zijn splash-proof IPX4-rating.  

De HYPERBOOM verplaatsen gaat ook zeer vlot. Al vind ik hem wel wat aan de zware kant. Hij weegt 5,9 kg. Dit is goed voor de fitness zeg ik dan. Gelukkig wordt het meenemen ons gemakkelijk gemaakt dankzij de rubberen band aan de achterkant. Dit lijkt op het eerste gezicht vrij ‘sketchy’ en je vertrouwt het misschien niet direct. Dit is zeker niet nodig. De band is stevig en je moet echt al zotte dingen ermee gaan doen om deze te breken. Hij is absoluut bestand tegen het gewicht van de speaker.

Connectiviteit

Zoals ik gewend ben van Ultimate Ears, verloopt de aansluiting met mijn GSM zeer vlot. Ik zette de HYPERBOOM aan, ging naar mijn bluetooth apparaten en daar stond hij dan. Ik was in no-time verbonden.

Een andere feature waar ik zeker en vast vaak gebruik van zou maken is dat de HYPERBOOM verbonden kan worden met twee apparaten. Ook dit verloopt zeer vlot. Bovenaan de speaker vind je een cirkel terug met vanboven ‘Bluetooth 1’ en daarlangs ‘Bluetooth 2’. Wanneer je op ‘Bluetooth 2’ klikt, kan je de HYPERBOOM verbinden met een ander apparaat. Wil je switchen tussen beide? Dan kan je simpelweg gewoon terug op ‘Bluetooth 1’ drukken en je hoort meteen de muziek van dat apparaat. 

Over verbinding met twee apparaten gesproken. De HYPERBOOM is verder nog compatibel met andere producten van Ultimate Ears. Zo kan je snel en eenvoudig via de app connecteren met eender welke BOOM, MEGABOOM of zelfs een andere HYPERBOOM om tot een geweldig stereogeluid te komen.

Lees ook


jbl partybox 310 reviewJBL PartyBox 310: Review

 


 

Ook kan je gemakkelijk en snel gebruikmaken van een aux of optical input aan de achterkant. Deze worden goed afgesloten dankzij de waterbestendige klep. Achter deze klep vind je nog de laadpoort terug alsook een USB-poort om je GSM op te laden. 

Muziek afspelen gaat zeer vlot. Je kan eender welke app openen en het geluid komt meteen uit de HYPERBOOM. Wil je van nummer verwisselen, maar ben je te lui om je GSM uit je broekzak te nemen? One-touch music control to the rescue! Dit zorgt er namelijk voor dat je maar twee keer snel achter elkaar in het midden moet drukken op de knop van de bluetooth apparaten. Vervolgens zal het volgende nummer afgespeeld worden.

Druk je hier één keer op? Dan zet je de muziek op pauze. Via de bovenkant van de speaker kan je het geluid aanpassen. Dit werkt met de grote ‘touch-gevoelige’ plus-en minknop. Een simpele aanraking is genoeg om je muziek harder of zachter te zetten. Benieuwd hoe hard hij kan? Laten we dan niet langer wachten en overgaan naar de luistertest!

Prestaties

De verwachtingen waren hoog, daar ga ik niet over liegen. Dit kwam door hetgeen ik al gewend was van Ultimate Ears. Maar ook door de grootte en technieken die in deze ‘box’ vervat zitten. Zo bestaat de HYPERBOOM uit twee woofers van 114 mm, twee 25 mm tweeters en twee passieve radiators van 89 mm en 190 mm.

Wanneer je de productpagina eens bekijkt van de HYPERBOOM zal je ook wel enkele verwachtingen krijgen zoals: super massive, super dynamic, our biggest, loudest, BOOMiest speaker yet. Mooie woorden die je wel wat beloven. En laat me er niet onnozel over doen: deze beloftes werden ingelost!

Zoals gewoonlijk ben ik altijd erg nieuwsgierig naar de bas. Ik ben nog altijd van mening dat een goede luidspreker, een goede en warme bas moet hebben die niet overdonderend klinkt. Hij moet aanwezig zijn, maar moet niet de gehele inhoud van de muziek overnemen. “The biggest plus bassiest”. Nog zo’n quote op de pagina van de Ultimate Ears HYPERBOOM. Eens zien of ze hem weten waar te maken.

Om de bas te testen is techno altijd een goede optie. Nu Charlotte de Witte weer de beste techno-dj ter wereld is geworden, kon ik niet anders dan een nummer van haar afspelen. Ik begon met een klassieker: Doppler. Even nog een korte side note: doordat ik in het weekend in Leuven moest draaien, kwam ik uitzonderlijk op een zaterdag al naar mijn kot. Ideaal dus om de HYPERBOOM goed open te gooien en optimaal te genieten van deze weergaloze klanken en plaatjes van Charlotte de Witte. Ik had de speaker in het midden van mijn kot geplaatst, het volume redelijk hoog gezet en ik was er helemaal klaar voor. Laat de beats maar komen. 

Op kot heb ik een houten vloer. De grond voelde ik werkelijk een beetje daveren. Het gevoel wat door me heen ging was geweldig. Dit was zeker en vast wat ik verwacht had. Meer zelfs, het was echt geweldig. De HYPERBOOM moet je het gevoel geven dat je echt aanwezig bent op een party en dat doet hij zeker. Hier speelt het 360°-geluid ook wel een grote rol in. Als je de speaker centraal zet, kan iedereen genieten van dit weergaloze geluid. Aan de achterkant bevinden zich wel de woofers dus degene aan die kant verkrijgen een zwaardere bas. 

Lees ook


Bose SoundLink Revolve Review bluetooth speakerBose SoundLink Revolve: Review bluetooth speaker

 


 

Natuurlijk speelt bij een speaker niet alleen de bas een rol. De middentonen en hoge tonen moeten gewoon supergoed zitten. Hiervoor zette ik een nummer op waar ik onmogelijk op kon blijven stilzitten: The Bad Touch van Bloodhound Gang. Wat een klassieker is dat toch maar. Hier moet je niet eens een goede speaker voor hebben om helemaal los te gaan. Maar genoeg over dit topnummer, terug naar de review. 

Wat kan ik nog zeggen? Jullie verwachten het waarschijnlijk al. Hier zaten de tonen goed. Zowel hoog, midden als laag. De bas mag hier voor enkele denk ik wel wat minder zijn want hier komt hij goed door. Voor mij is dit echter helemaal geen probleem. Dit geeft mij namelijk meer het gevoel dat ik op een feestje ben. En of ik er een feestje van maakte. Blijkbaar zat ik toch niet helemaal alleen op kot en werd er na enkele minuten op mijn deur geklopt. Een goede vriend van me stond voor de deur en vroeg zich verbazend af waar dat geluid vandaan kwam. Toen ik hem vertelde dat ik de HYPERBOOM tot mijn beschikking had voor een review was ook hij zeer nieuwsgierig. We hebben er toen een goed techno feestje van gemaakt. 

Wat ik verder geweldig vind aan deze speaker is dat deze bezit over ‘Adaptive EQ’. Bovenaan de HYPERBOOM vind je een microfoon terug die registreert als de speaker verplaatst wordt. Hij leest als het ware de omgeving en past hierop het geluid aan zodat dit nagenoeg perfect is voor elke ruimte. Ik kan zeker zeggen dat de microfoon zijn best doet. 

Ook buiten is dat het geval. Hier zet je de HYPERBOOM best wel op een hard volume om iedereen van een goed geluid te voorzien in de omgeving. Dit heb ik zelf nog wat kracht kunnen bijzetten door mijn BOOM 2 te pairen. Zo creëerde ik een leuk stereogeluid en kreeg het feestje echt vorm. Laten we zeggen dat het een goede avond was. Merci Ultimate Ears!

Conclusie

Ben je op zoek naar een speaker om je party mee op gang te trekken? Dan kan de HYPERBOOM van Ultimate Ears wel eens jouw ‘partner in crime’ worden. Het geluid is krachtig en echt geweldig goed. De tonen komen zowel goed door op lage als hoge volumes. Ik vind ook niet als je de muziek op een hoog volume zet, dat de tonen anders gaan klinken. De hoge tonen klinken een heel klein beetje scherper, maar je merkt hier nauwelijks verschil in. Hoe harder het geluid, hoe beter je feestje. Dat kan ik je wel vertellen. Voor deze prijs krijg je zeker waar voor je geld!

Ultimate Ears HYPERBOOM

8.7

PRESTATIES

9.0/10

FUNCTIONALITEIT

9.0/10

BOUWKWALITEIT

8.5/10

PRIJS/KWALITEIT

8.5/10

DESIGN

8.5/10

Pros

  • Draadloze en snelle verbinding
  • Waanzinnig geluid
  • Top app
  • Connecties

Cons

  • Soms wat onhandig qua verplaatsing
  • Soms wat onhandig qua verplaatsing Redelijk zwaar