Maak kennis met een van de nieuwe producten van het Nederlandse Van Medevoort Audio, de vM ED7.2 ESL. Een referentie luidsprekersysteem mét elektrostatische mid-hoogunit. Volgens de fabrikant uiterst bijzonder gezien de geschiedenis. Een goede vervanger dus voor de iets oudere modellen waarmee ze al sinds de jaren 80 heel veel muziekliefhebbers en audiofielen hebben kunnen bekoren.

Van Medevoort Audio vM ED7.2 ESLDe afgelopen tijd zijn ze bij Van Medevoort Audio intensief bezig geweest met het afronden van de ontwikkeling en het klaar maken van de productie voor de nieuwe ESL unit van de luidspreker systemen.

Zo had de voorgaande EE-unit, ook toegepast in de succesvolle vM EE/EB en de vM EE150, een lengte van 100 cm. Het nieuwe element is 125 cm lang met tegelijkertijd een effectieve membraan breedte van 50 mm. Wat in realiteit neerkomt op een oppervlak vergroting van maar liefst 25%.

De ESL constructie materialen, de audio transformator en de hoogspanning unit zijn vanzelfsprekend geoptimaliseerd voor deze unieke mid-hoog unit. De basis wordt gevormd door de vM luidspreker systemen met dynamisch laag en sub-laag. De toegepaste laag units zijn volledig vernieuwd en hebben een perfecte matching naar het mid-hoog.

Kort samengevat is de vM ED7.2 ESL een slank gelijnd vloerstaand model met line source uitvoering. Dankzij de bijzondere vormgeving is deze luidspreker zeer goed inpasbaar in elke luisterruimte, de woonkamer en zelfs in een ruimere living. Het model is opgebouwd uit twee segmenten, waarbij de laagkast intern is voorzien van een exclusieve antiresonantie sub-laagsysteem. Het ‘laag’ is hierdoor nog verder verbeterd.

Minder compressie, een voller laag, meer openheid, rust in het midden tonen gebied en een perfecte reproductiekwaliteit van elk genre muziekweergave bij een realistisch afluisterniveau. Dat is alvast de belofte van Van Medevoort Audio.

Ben je benieuwd naar wat de Van Medevoort Audio vM ED7.2 ESL allemaal in petto heeft? Na telefonisch overleg ben je meer dan welkom voor een demo op afspraak. De adviesprijs van de ED7.2 bedraagt 4.990,- euro per stuk.

Wil je graag meer ontdekken? Surf dan gerust eens naar de website van Van Medevoort Audio.