JBL is overal, dat staat buiten kijf. En het feit dat JBL recentelijk heel wat leuke nieuwigheden heeft aangekondigd, kan zeker niet onder stoelen of banken geschoven worden. Denk maar aan JBL’s Architectural Series of de de 4305P actieve luidspreker die past binnen de Studio Monitor line-up. Om al dit moois te aanschouwen, werden we uitgenodigd door Michael Huigen van Reference Sounds in Almere. Een uitgelezen kans om al deze fraaie belevingsproducten te ontdekken. Niet alleen met onze ogen maar ook met onze oren. Muzikaliteit: op en top!

Als pionier op het gebied van geluidstechnologie in bioscopen begon James Bullogh Lansing zijn missie in de jaren 40 van de vorige eeuw. Vrijwel iedere bioscoop vertrouwde op zijn kwaliteiten. Het doopte JBL tot ‘the Voice of the Theater’. Die expertise vertaalde zich al snel in trendsettende hifi luidsprekers voor thuis. Ondertussen werden de ‘professionele wortels’ dieper en dieper verankerd, iets dat nog steeds in het DNA van JBL zit.

Vandaag de dag is JBL’s missie sterker dan ooit. Met een hele reeks van nieuwe producten voor woonkamers, cinema’s en daarbuiten biedt JBL een dynamisch geluid dat ‘hand in hand’ gaat met een veelzijdig en krachtig pakket. Zowel voor de luxe hifi dealer als custom install specialist. Wij werden alvast in de mogelijkheid gesteld om de kwaliteiten zelf te ervaren in het fraaie Experience Center dat Reference Sounds heeft neergezet. Wij kunnen je alvast vertellen: het was een ervaring om nooit meer te vergeten. Dat ‘smaakt’ naar meer!

Het is natuurlijk moeilijk om jullie te laten mee genieten van hetgeen dat we daar hebben gehoord, maar om jullie toch in ‘hogere sferen’ te brengen hebben we onderstaand sfeerverslag gemaakt. In deze video vertellen Michael Huigen (Reference Sounds) en Alan Davidson (Harman Luxury Audio) alles over nieuwigheden van JBL. Klaar om volledig ondergedompeld te worden in de wereld van JBL en Reference Sounds?

Verkooppunten van het merk jbl-synthesis