Vorig jaar introduceerde 432 EVO de nieuwe 432 EVO MASTER muziekserver. De MASTER is haar cost-is-not-object model: kosten noch moeite werden gespaard om u het allerbeste aan te bieden. De Aries Cerat set aangestuurd door de 432 EVO MASTER viel dan ook in de prijzen: bij Hifi Pig stond dit systeem in de top 5 van de show, en bij AVShowrooms won de set “best of show”.

432 EVO heeft natuurlijk niet stilgezeten en heeft dit jaar samen met John Watkinson haar eigen ruimte in kamer 538 van het luxe Marriot hotel in München op de Hifi Deluxe show die op dezelfde showdagen als High-End München loopt, behalve zondag. Tussen beide shows is er een gratis busdienst en de show kan bezocht worden tussen 12u en 20u. Nagenieten na de drukte van het MOC? Iedereen is welkom op kamer 538 en kan tot rust komen met de ontspannende klank van het 432 Hz effect.

432 EVO heeft de intentie om het onderste uit de kan te halen van wat mogelijk is met computer audio, en dit in combinatie met het 432 Hz effect wat althans het onderzoek van Maria Renold bij meer dan 90% van de luisteraars zorgt voor een grotere muziekbeleving en emotie. De 432 EVO kan uiteraard ook bitperfect spelen, of in upsample-only mode zonder 432 Hz omzetting. Ook alternatieve stemmingen zoals 430.5 Hz en 444 Hz worden ondersteund.

Opvallend: de 432 EVO MASTER is niet meer te herkennen t.o.v. het 2017 prototype: zo is er flink aan de voeding gesleuteld, o.a. custom double side gold plated PCB’s, betere shunt regelaars, hogere buffercapaciteit, beter afgeschermde trafo’s, betere interne en externe bekabeling. Maar ook de bijgeleverde DC kabels tussen voeding en server (drie stuks) zijn nu van een veel hoger afwerkingsniveau. De voeding kan naast of onder de server geplaatst worden.

432 EVO

Ook aan de software werd gesleuteld: zo bieden ze met SQi (sound quality improved) maar liefst 10 custom filters aan, waaronder time domain mode en de nog veel betere Archimago intermediate phase filters met twee eigen varianten, die alles veel natuurlijker doet klinken. SQi is een gratis software update voor elke 432 EVO klant, en wij vonden in onze review Sqi een grote meerwaarde:

“De verbetering over de gehele lijn die we met deze filters bereiken is werkelijk dramatisch goed. We houden niet echt van dergelijke terminologie, maar in dit geval is het absoluut niet ongepast.”

Het nieuwste Roon compatible moederbord dat 432 EVO in de MASTER inzet, heeft een betere klokbron, wat zorgt voor meer verfijning en nog meer resolutie, en er worden nu ook realtime kernels ingezet voor een betere timing precisie.

Verder wordt in de MASTER demo voor München 2018 een specifiek Russisch mineraal ingezet van 2 miljard jaar oud, die de interne bekabeling “tuned” door electrosmog te verminderen. Dit materiaal zorgt voor nog meer fijne nuances, met een zeer analoge klank.

Al dit moois is te bewonderen in kamer 538 van de Hifi Deluxe show in München op de actieve luidsprekers van John Watkinson die op de X-FI en New Music Show al in de prijzen vielen. The ear vond ze “star of the show”, en het Franse Voir & Emouvoir vond de set “de schok van het salon”.

De 432 EVO + John Watkinson set is te beluisteren in kamer 538 op volgend adres:
Marriott Hotel München Berliner Straße 93 80805 München

Na de show kan je in de Benelux terecht bij Klinkt Beter in Wetteren, en Ultisone in Herent, voor een demo van de allernieuwste 432 EVO MASTER.

Verkooppunten van het merk 432evo