Acoustic Energy heeft op de Bristol Hi-Fi Show haar nieuwe 500 Series aangekondigd. De AE500, AE509 zullen vanaf april 2019 op de markt verschijnen.

Op de Bristol Hi-Fi Show pronkt het Britse merk Acoustic Energy met haar twee sterke, nieuwe topmoddelen: de AE500 tweeweg monitor luidspreker en AE509 vloerstaander. De nieuwe modellen zullen boven de 300 Series uitkomen die vorig jaar op de Bristol Show zijn gelanceerd.

Beide modellen beschikken over nieuw ontwikkelde conus met koolstofvezel. Het lichtgewicht koolstofvezelmateriaal is gekozen vanwege de inherente snelle transiënte respons en helderheid.

De WDT-golfgeleider van 2,5 cm carbon fiber dome-tweeter is dicht bij de mid/bass-driver geplaatst voor optimale verspreiding, terwijl de 12,5 cm middentoner/basdrivers gebruikmaken van nieuwe oversized 35 mm-stemspoelen.

Hoewel de tweeweg AE500 een tweeter en een midden/basdriver heeft, gebruikt de AE509 een ‘Mid Tweeter Mid/bass (MTM)’ driverconfiguratie met een 2,5-weg cross-over.

Nieuwe drivers zijn ondergebracht in nieuwe samengestelde kasten met beperkte samenstelling, die zijn geëvolueerd uit de Reference-serie van het merk en afgewerkt zijn in pianolak en zwart of walnoothoutfineer.

De AE509s zitten op aluminium staven voor maximale stabiliteit en aarding.

De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend, maar in het Verenigd Koninkrijk zal de AE500 aan een prijs van £1000 en de AE509 aan een prijs van £2300 op de markt komen.

Verkooppunten van het merk acoustic-energy