Het luidsprekermerk Fyne Audio introduceerde dit weekend twee nieuwe luidsprekers op de Bristol Hi-Fi Show, waaronder haar topmodel F1-12 vloerstaander en een ‘Special Production’ F502SP vloerstaander.

De F1-12 sluit aan op het voormalige topmodel F1-10 van het merk en introduceert op natuurlijke wijze verbeteringen om zijn vooraanstaande positie in de line-up te rechtvaardigen.

De handgemaakte berkenhouten behuizing is in omvang toegenomen om plaats te bieden aan een gloednieuwe 12-inch versie van de eigen IsoFlare-driver van Fyne Audio.

De nieuwe 12 inch-versie is opgebouwd rond een onbuigzaam gegoten aluminium chassis om ongewenste trillingen te elimineren en is gekoppeld aan een 3 inch titaniumtweeter. De cross-over is behandeld met cryogeen om stress in materialen en soldeerverbindingen te verminderen om de signaaltransparantie te maximaliseren.

De aluminium sokkel is ook vergroot voor de F1-12 en onder de down-firing poort van de behuizing is Fyne’s grootste BassTrax Tactrix Diffuser-systeem, dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van geluidsdispergerende golven in een kamer, waardoor het minder kieskeurig wordt met de plaatsing van de kamer .

De F1-12 in een walnootafwerking kost £23.999, maar er zullen ook zwarte en witte piano-lak glansafwerkingen zijn voor een meerprijs van £2000. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekendgemaakt.

Ook te zien op de Bristol Hi-Fi Show is een prototype van de F502SP (de ‘SP’ staat voor ‘Special Production’), die de drivers en technologieën van de F702 combineert met de behuizing van de F50. Dit zou de kloof tussen deze twee modellen moeten overbruggen. De luidspreker zal beschikbaar zijn in de zomer in een piano glanzende afwerking.

Verkooppunten van het merk fyne-audio