Astell & Kern, het toonaangevende Zuid-Koreaanse merk van high-end draagbare muziekspelers, heeft zijn nieuwste producten aangekondigd. Het gaat over de A&futura SE300 draagbare muziekspeler en de Aura-bedrade in-ear hoofdtelefoon. Deze twee producten vormen samen een draagbaar hi-fi-systeem dat audiofielen een uitstekende geluidskwaliteit biedt, waar ze ook gaan.

De A&futura SE300 is uitgerust met een R-2R DAC waardoor een natuurlijk en dynamisch hi-fi geluid werkelijkheid wordt. De SE300 maakt gebruik van het eigen systeem van Astell & Kern, genaamd ‘Teraton Alpha’. Dit combineert ruisonderdrukking, efficiënt energiebeheer en versterking voor een meer getrouwe geluidsweergave.

Met ondersteuning voor Hi-Res muziekbestanden tot 32 bit/384 kHz en DSD256, en ondersteuning voor streamingdiensten zoals TIDAL, Spotify, Amazon en Qobuz, is de SE300 breed inzetbaar. De speler ondersteunt ook Bluetooth aptX HD- en LDAC-codecs, evenals wifi. Er zijn gebalanceerde (2,5 mm, 4,4 mm) en ongebalanceerde (3,5 mm) uitgangen zodanig dat een breed scala aan hoofdtelefoons geconnecteerd kunnen worden.

De draagbare muziekspeler is gemaakt van een mix van roestvrij staal en aluminium. Het exemplaar beschikt over gestroomlijnde oppervlakken. De externe draaiknop maakt het eenvoudig om het volume te regelen. De onderkant van het toestel buigt naar buiten voor een meer ergonomisch ontwerp bij het vasthouden. Het apparaat wordt geleverd met een herontworpen gebruikersinterface die een eenvoudige zoekfunctie voor albumhoezen belooft. Volgens de fabrikant kunnen luisteraars zo naadloos bladeren door categorieën terwijl ze albumhoezen bekijken.

Om het draagbare hi-fi-systeem compleet te maken, heeft Astell & Kern samengewerkt met het Duitse bedrijf Vision Ears om de Aura-bedrade in-ear hoofdtelefoon te produceren. De Aura is uitgerust met twee 8 mm lage dynamische drivers en acht drivers, evenals een vijf-weg cross-over voor betere hoge frequenties.

De nieuwe hoofdtelefoon is gehuisvest in een aluminium, corrosiebestendige behuizing met grijze afwerking. Er is een donkerbronzen frontplaatje aan de voorkant. Bovendien worden de Aura in-ears verkocht met een selectie van leren draagtassen, oortelefoon zakjes en kabelklemmen. Beide producten zullen te zien zijn op de High End Munich Show van dit jaar, die plaatsvindt van 18 tot 21 mei.

Verkooppunten van het merk astell-kern