Astell&Kern, wie kent ze nu niet? Als wereldleider op vlak van o.a. draagbare muziekspelers komen ze nu aanzetten met een nieuw vlaggenschipmodel dat thuishoort in het A&ultima portfolio: de SP2000T.

Astell&Kern A&ultima SP2000TVoor diegene onder jullie die al bekend waren met hun eerdere paradepaardje, de SP2000, weten misschien al meteen waar de ‘muzikale klepel’ hangt want de SP2000T is vanaf heden zijn trotse opvolger. De ontwerpers hebben voortgeborduurd op het ontwerp van de SP2000, inclusief alle premium features die de SP2000 die te bieden had. Maar nu hebben ze daar heel wat nieuwigheden aan toegevoegd die nog nooit eerder gezien zijn bij Astell&Kern-spelers. Sounds impressive!

Zo is Astell&Kern’s SP2000T de eerste quad-DAC speler voorzien van niet minder dan 4 ESS ES9068AS DAC-chips. Hierdoor kan een gebalanceerder én gedetailleerder geluidsbeeld gecreëerd worden. Verder is er MQA-hardware ingebouwd in de ES9068AS DAC’s en wordt er ondersteuning geboden voor een zogenaamde ‘MQA 8x rendering’.

Lees ook


Astell&Kern A&futura SE180Shape Your Sound met de A&futura SE180 van Astell&Kern

 


 

Maar daar stopt het niet want deze muziekspeler van topniveau debuteert ook met het Triple Amp System. Een next-gen versterkertechnologie waarbij jij als muziekliefhebber, audiofiel, … kan kiezen tussen een buizenversterkermodus, de normale op-amp-modus of een hybride versterkermodus. Bij die laatste worden zowel de buizen als op-amps gebruikt om het beste geluid te produceren. De verschillende modi zijn  beschikbaar bij gebruik van de 2,5 mm, 3,5 mm of 4,4 mm aansluitingen.

Nog een andere primeur waarmee wordt uitgepakt: Replay Gain. Hierbij wordt automatisch het volume tussen tracks aangepast om een consistent afspeelniveau te behouden. Combineer dat met het touchscreen in hoge resolutie en je komt steevast uit bij de SP2000T die Astell&Kern recent lanceerde. Had jij de introductievideo al gezien?

Naar verluidt zal de A&ultima SP2000T vanaf oktober 2021 verkrijgbaar worden in de Verenigde Staten en Canada. Wanneer deze muziekspeler de ‘overtocht’ zal maken naar Europa is nog niet duidelijk. Ook de officiële adviesprijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Maar laat dat zeker en vast geen reden zijn om, in afwachting daarvan, niet van muziek te genieten want er ligt nog een hele wereld van andere belevingsproducten voor je open op de website van Astell&Kern. Klaar om alles te ontdekken?

Verkooppunten van het merk astell-kern