Met de komst van het Odyssey Neo G9-model komt Samsung aanzetten met een spiksplinternieuwe monitor die speciaal ontwikkeld is voor gamers. Ook wel gekend onder de ‘noemer’ G95NA. Een next-gen curved gamingmonitor die nog verder verbeterd is met o.a. Quantum Mini LED-technologie en Quantum HDR 2000 voor een meeslepende ervaring.

Samsung Odyssey Neo G9

Toen zijn voorganger (de Odyssey G9) in 2020 op de markt verscheen, verlegde Samsung al de grenzen van premium gaming-monitoren met een vloeiende en briljante beeldkwaliteit. Maar nu gaan ze net nog dat stapje verder. Jouw voordeel, ongeacht de game die je speelt? Je wordt volledig meegezogen in het verhaal door hoge refresh rates, prestaties van topklasse, ongekende details, … en nog veel meer.

“With the introduction of the Odyssey Neo G9, equipped with Quantum Mini LED displays, we are excited to offer a state-of-the-art gaming experience to our customers and demonstrate our continuous leadership in the market.”

Lees ook


Samsung The WallThe Wall 2021: het grootste scherm aller tijden van Samsung

 


 

De Odyssey Neo G9 maakt gebruik van dezelfde Mini LED-technologie die ook werd gebruikt in Samsung’s Neo QLED-serie. Deze maakt zo bijvoorbeeld gebruik van een nieuwe lichtbron: de Quantum Mini LED. Met een hoogte van slechts 1/40ste in vergelijking met traditionele LED’s, is Quantum Mini LED voorzien van extreem dunne micro lagen waardoor nog veel meer LED’s geplaatst kunnen worden op dezelfde oppervlakte.

Daarnaast maakt de Quantum Matrix-technologie, die een verbeterde 12-bits gradatie bevat, het mogelijk om donkere gebieden nog donkerder te maken en heldere gebieden nog helderder te maken. Hoe dat gebeurt? Met maar liefst 2.048 dimzones.

Dankzij Quantum HDR 2000 wordt er een helderheid gegarandeerd van 2.000 nits en een contrastverhouding van 1.000.000:1. Inclusief een certificering van het VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker).

Natuurlijk valt er nog veel meer leuks te ontdekken over deze 49” gaming monitor van Samsung. Meer weten? Surf dan zeker eens naar de productpagina van dit belevingsapparaat en laat je verassen.

Verkooppunten van het merk samsung