De Britse audiofabrikant Audiolab heeft haar M-DAC nano gelanceerd. Ze voegt zich toe aan het portfolio van de DAC’s als kleinste, meest betaalbare en meest handige van Audiolab tot nu toe.

Deze kleine DAC is niet helemaal hetzelfde als haar concurrenten… In plaats van zich te verbinden met een bronapparaat aan de ene kant en een koptelefoon aan de andere, verbindt de M-DAC Nano draadloos met bijvoorbeeld een smartphone via aptX Bluetooth. De hoofdtelefoon kan simpelweg rechtstreeks aangesloten worden op de 3,5 mm-ingang van de M-DAC Nano.

Een 32-bit/384kHz-compatibele DAC en de analoge H-klasse versterking vormen de kern. Er zijn ook twee audiomodi aanwezig: ‘standaard’ of ‘enhanced’.

Deze laatste modus is ontworpen om de geluidskwaliteit te optimaliseren met behulp van digitale filtering en upscaling, met een afspeelduur van ongeveer zes uur, terwijl de standaardmodus de levensduur van de batterij zou moeten verlengen tot acht uur.

De ingebouwde batterij ondersteunt Qi draadloos opladen en nog een handige functie van deze 28 GB zware DAC met matchbox-formaat is een batterijbesparende functie die de batterij na 10 minuten inactiviteit uitschakelt.

Het volume wordt aangepast met behulp van een aan de zijkant gemonteerde 64-stappen draaiknop, die ook kan worden ingedrukt om inhoud te pauzeren en over te slaan.

De M-DAC Nano is vanaf begin november beschikbaar aan een adviesprijs van €249.

Verkooppunten van het merk audiolab