Avantgarde Acoustic is een naam die resoneert met ultieme prestaties en esthetische perfectie. Op de High End München beurs van dit jaar wist Avantgarde indruk te maken met de onthulling van hun nieuwste luidsprekermodellen: de MEZZO G3 en de Colibri. 

MEZZO G3: geavanceerde technologieën

De MEZZO G3 is de nieuwste toevoeging aan de gerenommeerde lijn van Avantgarde Acoustic. Dit model maakt gebruik van de meest geavanceerde technologieën van het merk en kan worden aangeschaft met actief laag of volledig actief, uitgerust met de unieke iTRON eindversterkers. De combinatie van superieure prestaties en ongeëvenaard design is kenmerkend voor Avantgarde, en de MEZZO G3 vormt hierop geen uitzondering.

Holger Fromme, CEO van Avantgarde Acoustic, sprak vol trots over dit nieuwe model:

“Ons team heeft hard gewerkt om een speaker-systeem te maken dat niet alleen audiofiele standaarden verzet, maar ook een statement maakt op het gebied van design en vakmanschap.”

De MEZZO G3 levert prestaties die dicht in de buurt komen van de TRIO G3, maar dan in een compacter formaat. Met zijn hoorngeladen laagweergave biedt deze luidspreker indrukwekkende dynamiek en snelheid over het gehele frequentiebereik. Een opvallend kenmerk is de tweeter, die onafhankelijk van de lage en midden hoorn kan worden verplaatst voor een perfect tijds- en fasegedrag. Dit zorgde voor een indrukwekkende luisterervaring tijdens de show.

Colibri: innovatief en toegankelijk

Naast de MEZZO G3 presenteerde Avantgarde Acoustic ook de Colibri, een model dat alle verwachtingen overtrof. De belangstelling voor deze noviteit was enorm, en de ruimte stond voortdurend vol. De Colibri breekt met traditionele ontwerpen door zijn radicale uiterlijk en is gericht op een nieuwe markt met een compactere, design-georiënteerde luidspreker voor een lagere prijs. De target prijs is 6000 euro voor een paar Colibri en 8000 euro voor de bijpassende subwoofer, maar deze prijzen zijn nog onder voorbehoud.

Ondanks zijn compacte formaat, zette de Colibri samen met de subwoofer een geluid neer dat zijn gelijke niet kende qua volume en dynamiek. Dit model lijkt geen grenzen te kennen en biedt een enorme klankervaring. De levering van de Colibri wordt verwacht rond de zomer of net daarna.

High End München 2024 was het perfecte podium voor de onthulling van MEZZO G3 en Colibri. Het enthousiasme van de aanwezigen bevestigt de impact die deze luidsprekers zullen hebben op de markt.

Verkooppunten van het merk avantgarde