Geüpgrade voor gaming, ontworpen voor het leven. Zo startte het gerenommeerde Bang & Olufsen eerder de introductie van hun ‘next-gen’ Beoplay Portal PC PS in februari 2022. Ze lanceerden namelijk een draadloze hoofdtelefoon, specifiek uitgedacht voor gamers. Nu laat B&O weten dat deze editie volledig compatibel is met PC- en PlayStation-consoles, naast gaming via mobiele apparaten.

Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PSWat dat voor jou betekent? Een aanzienlijke uitbreiding op vlak van connectiviteit via toonaangevende platforms. Het unieke aanbod van dubbele uitmuntendheid in gaming en dagelijks gebruik – waarmee de Beoplay Portal oorspronkelijk op de markt kwam – is nog steeds zeer sterk. Met deze ‘opvolger’ voegt B&O een verhoogde connectiviteit toe, in combinatie met een nieuwe draadloze dongle én verbeterde batterijduur tot wel 42 uur. Volgens de Deense producent is de Beoplay Portal PC PS een perfecte audio-oplossing, ontworpen om een leven lang mee te gaan.

“Sinds de lancering in maart 2021 is de Beoplay Portal een veelgeprezen product geworden, dat voor Bang & Olufsen de deuren opent naar een nieuwe groep consumenten.”

Dat zegt Dorte Vestergaard, Category Director van Bang & Olufsen. De nieuwe editie richt zich op meer platforms om onze banden met de gaminggemeenschap te versterken. Ook wil dit zeggen dat Bang & Olufsen meer mensen in hun ‘familie’ mag/kan verwelkomen. De combinatie van een superieur geluid, ongeëvenaarde stijl in combinatie met een naadloze connectiviteit maakt Portal de ideale oplossing voor een consument die met één headset alle gebruikscases wil ‘afdekken’. Het team bij B&O is alvast verheugd om verder te bouwen op het eerste succes.

Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PSAllereerst wordt uitgepakt met een superieure geluidservaring. De Beoplay Portal, getuned door de befaamde akoestici van Bang & Olufsen, biedt een rijke audio-ervaring. Hierbij staat een hoog niveau van details én nuances voor je klaar. 40 mm drivers met neodymium magneten zijn geïntegreerd. Met Dolby Atmos voor hoofdtelefoons biedt de Beoplay Portal ook een gevirtualiseerd ‘surround sound.’ Hierdoor krijgen games, films en muziek extra diepte en textuur.

De geluidsprestaties van de Beoplay Portal zijn verder verbeterd. Hoe precies? Door een nieuwe generatie Adaptive Active Noise Cancellation technologie. Een feature genaamd ‘Own Voice’ zorgt ervoor dat je als gebruiker jouw eigen stem hoort terwijl externe omgevingsgeluiden onderdrukt worden. Een maximale focus met inbegrip van details die elke game-ervaring ‘vraagt’? Dat zeker.

De nieuwe Beoplay Portal editie biedt een draadloze 2,4 GHz connectiviteit voor PC en PlayStation. Zo is de Portal PC PS ontworpen voor eenvoudige en geavanceerde connectiviteit. Of het nu gaat om gaming, het luisteren naar muziek of oproepen. De introductie van een nieuwe draadloze dongle zorgt voor een snellere verbinding tussen PC, PlayStation of elk ander USB-C invoerapparaat. Een belangstellende mag rekenen op een eenvoudige overgang tussen draadloos en bekabeld gebruik. Bluetooth 5.1 met aptXTM Adaptive technologie? Check, dubbel check.

Bundelvormende microfoons isoleren en versterken de stem van de gebruiker en onderdrukken achtergrondgeluiden. Hierdoor ontstaat een ‘Virtual Boom Arm’ ervaring die een fysieke microfoon overbodig maakt. Deze editie van de Beoplay Portal biedt een aanzienlijk langere batterijlevensduur, tot wel 42 uur.

Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS

Naast geluid is er een speciale focus gelegd op het comfort. De Beoplay Portal is ontworpen om langdurig gedragen te worden en heeft kaakondersteunende oorkussens die gemaakt zijn van ‘geheugenschuim’ dat omwikkeld is met lamsvel. Aan de achterkant van elk oorkussentje zit een subtiel ‘uitsteeksel’ dat zich aanpast aan de vorm van het hoofd. Met een gewicht van slechts 279 gram behoort de Beoplay Portal tot de lichtste draadloze hoofdtelefoons waardoor het exemplaar ideaal is voor urenlang ononderbroken gebruik.

De Beoplay Portal, ontworpen door Jakob Wagner in samenwerking met het designteam van Bang & Olufsen, is verkrijgbaar in drie uitvoeringen die erg fraai ‘ogen’: ‘Black Anthracite’, ‘Grey Mist’ en ‘Navy’. De oorschelpen zijn voorzien van aanraakgevoelige ‘schijven’ (aluminium) met een verbluffend gradiënteffect. Vervaardigd met behulp van een eigen anodisatietechniek. De Beoplay Portal PC PS is leverbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen