Bang & Olufsen voegt met de Beosound Balance een nieuw product toe aan zijn mooi en uitgebreid assortiment. De draadloze Beosound Balance is ontworpen in samenwerking met Benjamin Hubert van het Britse ontwerpbureau Layer en past perfect qua design in elk interieur.

Streaming, spraakbesturing en actieve ruimtecompensatie

De Beosound Balance presenteert zich als een 38 cm lange, rechtopstaande cilinder, die start vanuit een eikenhouten voet en die naar boven elegant overgaat in een stoffen bovenkant. Je kan hem kiezen in een zwarte of natuurlijke houten afwerking.

Wat deze ‘cilinder’ verbergt is natuurlijk alles wat je van een B&O-luidspreker mag verwachten: een discrete bedieningsinterface, slimme digitale geluidsverwerking en zeven stuurprogramma’s om je muziek op een innovatieve wijze de kamer in te sturen.

Door rond de ronde, aluminium bovenplaat te strelen kan je het volume regelen. Verder kan je pictogrammen aanraken om van nummer te veranderen, het afspelen te pauzeren of presets te selecteren. Wanneer je de luidspreker nadert, licht de interface automatisch op en dimt weer wanneer je hiervan wegloopt.

Terwijl de basis een krachtige opwaartse woofer bevat, herbergt het bovenkant een ​​naar beneden gerichte bas driver, drie midrange drivers en een paar tweeters. Deze speakers worden aangestuurd door een digitaal signaal dat rechtstreeks is overgenomen uit Bang & Olufsen BeoLab topreeks en het bevat 2 modi.

De eerste is een omni-directionele modus die ontworpen is om een ​​uniform geluidsbeeld rondom de luidspreker te produceren. De tweede modus tovert een meer directe weergave naar de gebruiker toe.

De BeoSound Balance bevat ook een actieve ruimtecompensatie om de prestaties verder te maximaliseren. Deze opstelling meet met behulp van een interne microfoon de lage frequenties om de geluidsreflecties in uw kamer te analyseren en zet digitale filters in ter compensatie.

Deze interne microfoon biedt ook een ingebouwde ondersteuning voor spraakbesturing voor Google Assistant (bij lancering) en Amazon Alexa (later dit jaar). En met Google Chromecast, Apple Airplay2 en Spotify Connect (tegen de zomer van 2020) kan je met de Beosound Balance gemakkelijk rechtstreeks vanop een smartphone streamen. Andere compatibele B&O streaming-luidsprekers kunnen ook gekoppeld worden met de Beosound Balance.

De Bang & Olufsen Beosound Balance luidspreker is in de speciaalzaak nu verkrijgbaar voor €2000.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen