Yamaha ontwikkelde een tijdje geleden het MusicCast Multiroom-systeem. Dat systeem zorgt ervoor dat elke bron eenvoudig in elke kamer kan worden afgespeeld door de apparaten die met de MusicCast zijn aangesloten. Het gaat hier om werkelijk elk apparaat, van soundbar tot platenspeler. Nu heeft het Japanse merk gezorgd voor nog meer voordelen. Dankzij de MusicCast Surround-functie kunnen de MusicCast 20 en MusicCast 50 streaming-luidsprekers als surround-speakers worden geïntegreerd in de 5.1-opstelling. Hierdoor is de audio-overdracht volledig draadloos. Bovendien is de installatie en bediening gratis en eenvoudig via de MusicCast Controller-app.

Echte surround-sound met compatibele MusicCast-apparaten

Yamaha MusicCast SurroundYamaha raadt aan AV-receivers en soundbars te gebruiken als kern van elk home-entertainmentsysteem. Zo zouden de soundbars MusicCast BAR 40 en MusicCast BAR 400 authentieke 3D-surround-sound met krachtige DTS Virtual:X brengen in de woonkamer. Met de AV-receivers uit de RX-V- en AVENTAGE-serie kan dan weer een indrukwekkende luidsprekeropstelling tot stand komen. Denk hierbij ook echt breed: zowel een klassieke 5.1-opstelling als een krachtige 7.2.4 Dolby Atmos Home Cinema zijn opties.

MusicCast Surround kan er ook voor zorgen dat echte luidsprekers gebruikt kunnen worden zonder dat de achterste luidsprekers door woonkamers moeten lopen. Het zorgt ervoor dat de compatibele MusicCast-streaming-luidsprekers draadloos gekoppeld worden met ondersteunende soundbars en AV-receivers en zo volwaardige luidsprekers worden.

Dankzij Yamaha MusicCast worden streaming-speakers surround-luidsprekers

De gratis MusicCast Controller-app voor iOS en Android maakt dat de MusicCast 20 en MusicCast 50 steaming-luidsprekers koppelen aan compatibele soundbars en AV-receivers. Dit tovert ze in een 5.1 opstelling om tot echt volwaardige luidsprekers. De twee luidsprekers kunnen naar voorkeur zowel linker als rechter surround-kanalen afspelen. Via de MusicCast 50 dan weer, kunnen beide kanalen weergeven worden omdat die geschikt is voor stereoweergave. De luidsprekers hebben enkel nog een stroomaansluiting nodig. Al de rest gebeurt volledig draadloos.

Veelzijdig multiroom-systeem

Yamaha MusicCast SurroundDe Yamaha MusicCast heeft nog andere mogelijkheden. Het uitgebreide multiroom-systeem brengt compatibele componenten samen in een netwerk zodat alle signalen en bronnen beschikbaar zijn op alle apparaten in huis. MusicCast is geen op zichzelf staande oplossing, maar een vast onderdeel van de Yamaha-producten. Gelukkig zijn praktisch alle netwerk-geschikte componenten compatibel met het MusicCast Multiroom-systeem.

Hieronder een opsomming van alle Yamaha-producten die compatibel zijn met de MusicCast Surround:

Soundbars

  • MusicCast BAR 40
  • MusicCast BAR 400
  • ATS-4080

AV-receivers

  • RX-V485, RX-D485, RX-V585, RX-V685, RX-S602
  • HTR-3072, HTR-4072, HTR-6072
  • RX-A680, RX-A780, RX-A880, RX-A1080, RX-A2080, RX-A3080

Luidsprekers

  • MusicCast 20
  • MusicCast 50
Verkooppunten van het merk yamaha