Bang & Olufsen heeft haar eerste soundbar aangekondigd: de Beosound Stage. Deze soundbar zou de rijke en krachtige Bang & Olufsen Signature Sound naar elke TV moeten brengen.

Beosound Stage is gemaakt met de ambitie om een buitengewoon diepe en krachtige soundbar te creëren voor iedereen die een meeslepende filmervaring wil van een enkele luidspreker.

Bang & Olufsen Beosound Stage

“We hebben Beosound Stage gecreëerd als een krachtige soundbar die niet afhankelijk is van een subwoofer om een meeslepende ervaring te creëren. De eerste keer dat je de Beosound Stage hoort, valt de impact van het diepe, krachtige geluid onmiddellijk op. Het minimalistische Scandinavische ontwerp zorgt ervoor dat het opvalt als meubelstuk. Het is gewoon mooi, elegant en krachtig,” zegt Christoffer Østergaard Poulsen, Vice President Product Management bij Bang & Olufsen.

Beosound Stage is ontworpen in samenwerking met Deense studio NORM Architects als onderdeel van Bang & Olufsen’s ontwerpstrategie om technologie te humaniseren: door te werken met eenvoudige geometrische vormen en met behulp van natuurlijke materialen creëert Bang & Olufsen zinvolle producten die mooi te integreren zijn in huis.

Het middelpunt van het ontwerp van de soundbar is het eenvoudige, elegante frame, dat beschikbaar is in natuurlijk aluminium, brons toon aluminium of gerookt eiken. Het frame loopt helemaal rond de luidspreker en het gegraveerde sensorisch bedieningspaneel is naadloos geïntegreerd. De 2 mm opening tussen het frame en de stoffen luidsprekerafdekking geeft de illusie dat de luidspreker binnen het frame zweeft en een opwindend contrast vormt tussen de stijve buitenkant en het zacht, akoestisch transparant textiel.

Als een bewijs van het ongeëvenaarde vakmanschap van Bang & Olufsen, zijn de natuurlijke en bronzen toonkaders gemaakt van een enkel stuk gesmeed aluminium, wat resulteert in geen zichtbare naden. De versie van gerookt eiken is traditioneel
vervaardigde zwaluwstaartverbindingen, een detail dat typisch wordt gezien in fijne Scandinavische kasten.

11 op maat ontworpen drivers

Beosound Stage wordt geleverd met elf drivers, elk aangedreven door zijn eigen 50-watt versterker, wat resulteert in een 3-kanaal, volledig actieve, op DSP gebaseerde luidspreker die zelfs de meest veeleisende luisteraar tevreden stelt.

Dolby Atmos voor 3D-geluid

Beosound Stage bevat Dolby Atmos, de nieuwste evolutie in meerkanaals audio. Dolby Atmos werkt door de soundstage verhogen, waardoor de audio een driedimensionaal effect krijgt. Hierdoor kunnen individuele geluiden worden verplaatst rondvliegen, waardoor de indruk ontstaat dat helikopters boven je vliegen of items die achter je vallen.

Bang & Olufsen Beosound Stage

Pas je stemming aan met ToneTouch

Beosound Stage wordt geleverd met verschillende luistermodi, die zijn geoptimaliseerd voor het materiaal waarnaar u luistert. U kunt kiezen uit vijf verschillende luistermodi: TV, Muziek, Film, Nacht luisteren of Geen. Na het selecteren van de luisterstand kun je het geluid precies naar jouw smaak afstemmen met ToneTouch, speels van Bang & Olufsen
en intuïtieve equalizer waarmee je je een weg kunt banen door de geluidsinstellingen en degene kunt vinden die het beste bij jou en de situatie past.

Muziek en multiroom streaming

Als een perfecte metgezel voor de tv, of als een afzonderlijk muzieksysteem, is Beosound Stage compatibel met de toonaangevende streamingtechnologieën – ingebouwde Chromecast, Apple AirPlay 2 en Bluetooth – die kunnen worden gebruikt wanneer de
TV is inactief en biedt multi-room functionaliteit.

Prijzen en beschikbaarheid

Beosound Stage is wereldwijd beschikbaar vanaf eind herfst 2019. Beosound Stage Aluminium en Beosound Stage Bronze Tone zullen online beschikbaar zijn in geselecteerde externe retailers en in Bang & Olufsen-winkels voor een prijs van €1.500.

Beosound Stage Smoked Oak zal exclusief on Bang & Olufsen winkels beschikbaar zijn voor een prijs van €2.250.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen