Bang & Olufsen heeft de nieuwe Beosound A5 Spaced Aluminium aangekondigd. Deze introductie eert de rijke traditie van Bang & Olufsen in het ontwerpen en vervaardigen van sfeervolle belevingsproducten, met de hand afgewerkt in Factory 5 (in Struer, Denemarken).

Het ontwerp van de Beosound A5 Spaced Aluminium-grille betreft een subtiel kunstwerk dat het streven van Bang & Olufsen naar een grensverleggend ontwerp (in aluminium) belichaamt. De hoogwaardige geluidsweergave niet te vergeten.

Michael Henriksson, Vice President van Product Marketing, legt uit: we hebben al vele jaren gewerkt met verschillende cirkelvormige patronen in onze luidsprekergrille-ontwerpen. Het is een kenmerk geworden, maar dit is een volledig nieuwe stijl.

Normaal gesproken is de cirkelvorm de opening waar geluid door de luidsprekergrille stroomt, maar hier is het idee omgedraaid. De cirkelvorm is het centrale aandachtspunt waarbij het geluid eromheen stroomt. De look van de ‘zwevende schijven’ wordt gecreëerd met behulp van een tweede laag aluminium, zorgvuldig ontworpen in een raster achter het oppervlak om de optische illusie te creëren.

De Beosound A5 Spaced Aluminium voegt zich bij de bestaande collectie van Beosound A5-afwerkingen, waaronder Nordic Weave en Dark Oak. Michael Henriksson merkt op: de Beosound A5 is ontworpen als een canvas voor esthetische verkenning. Als je kijkt naar de raffia en houten grilles, zijn ze zo verschillend van elkaar. Het is moeilijk te geloven dat het dezelfde luidspreker is.

Hoewel de Nordic Weave- en Dark Oak-varianten verschillen in stijl, voelen ze allebei warm en natuurlijk aan. De visie met Spaced Aluminium is totaal anders. Deze versie voelt grafisch aan, contrasterend en technisch. Het is nog steeds enigszins neutraal en puur, maar uiterst expressief en sculpturaal. Het voegt een compleet nieuwe dynamiek toe aan de Beosound A5. We willen dit in de toekomst alleen maar verder uitbreiden.

Dankzij een IP65 water- en stofbestendige rating kan de Beosound A5 ook buitenshuis gebruikt worden. Deze telg is geschikt voor elk avontuur. Met meer dan 12 uur afspeeltijd en een draadloze telefoonlader, geïntegreerd in het bovenpaneel van de luidspreker, is dit exemplaar de meest veelzijdige luidspreker van Bang & Olufsen tot nu toe.

“Alongside a new finish of Beosound A5, in Spaced Aluminium, new software updates are planned for the portable speaker. These updates unlock new features through Bang & Olufsen’s future-gazing software platform, Mozart.”

De nieuwe Beosound A5 Spaced Aluminium, met een adviesprijs van 1.499 euro, zal vanaf 26 oktober beschikbaar zijn. Daarnaast zijn nieuwe software-updates gepland, waaronder automatisch stereokoppelen en de introductie van Fluid Sweet Spot, die de luisterervaring nog verder zal verbeteren.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen