Als er muziek op staat die komt van een buizenversterker, ben jij dan de persoon die dat onmiddellijk herkent? Of kan jij helemaal wegdromen van het ‘buizengeluid’ tijdens het afspelen van jouw favoriete nummer? Maak dan kennis met de nieuwe CS-150A buizenversterker van Cayin.

Cayin CS-150A

Dankzij een uniek en mooi design past dit apparaat in vrijwel elk interieur. De audiofabrikant heeft hier heel wat aandacht aan besteed, zo is bijvoorbeeld de behuizing met de hand gelakt in 6 verschillende lagen. Maar het belangrijkste blijft uiteindelijk toch altijd het geluid wat er geproduceerd kan worden en net zoals het design heeft ook Cayin hier werk van gemaakt.

Ze hebben gekozen voor buizen van het type Tung-Sol 6SN7GTB, deze worden als driver en ingangsversterker gebruikt. Verder vinden we nog de Tung-Sol KT150’s terug die instaan voor de eindversterking. De gelijkrichting gebeurt door de RCA 22DE4-buis van New Old Stock.

Cayin CS-150A

Op de voorkant vallen meteen de drie schakelaars op, hiermee kan je het klankbeeld aanpassen naargelang je eigen smaak. Intern wordt er geschakeld tussen de triode- en ultra-lineaire werking. Bij de triode modus kan er 2 x 55 Watt aan uitgangsvermogen geleverd worden terwijl dat bij de ultra-lineaire modus maar liefst 2 x 100 Watt is.

Als laatste is er een magnetische koppeling voorzien die regelbaar is in twee stappen. Wat betreft de ingangen zijn er symmetrische XLR- en assymetrische cinch aansluitingen voor handen. Dit nieuwe model is leverbaar in een zwarte of zilveren afwerking.

Er is voorlopig nog geen officiële adviesprijs of leveringsinformatie bekend gemaakt voor de Benelux. Voor de meest actuele informatie kan je best eens een kijkje nemen op de website van Cayin.