Lyngdorf heeft een nieuwe AV-processor toegevoegd aan het assortiment: de MP-40. Het model is uitgerust met Lyngdorf’s eigen RoomPerfect-techniek en is naar eigen zeggen dé perfecte keuze voor veeleisende bioscoopliefhebbers.

Lyngdorf MP-40

Lyngdorf MP-40: surround sound processor

De MP-40 van het Deense Lyngdorf heeft een 12-kanaals decodering en 16 gebalanceerde uitgangen die kan omgaan met surroundformaten zoals Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D. Daarnaast biedt het model ook HDMI 2.0b met eARC (Enhanced Audio return Channel) en Dynamic Lip-Sync aan.

Met een snelheid van maximaal 18 Gbps kan de nieuwe AV-processor volledige 4K 60Hz signalen ondersteunen waaronder Dolby Vision, HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma).

AV-processor met RoomPerfect-kalibratie

De MP-40 is uitgerust met het gerenomeerde en eigen ontworpen RoomPerfect systeem. Een techniek die, aan de hand van software en een richtmicrofoon, het geluid afstemt op basis van de luisterruimte waar de apparatuur is opgesteld.

Zelfs zeggen ze dat het een ware surround sound ervaring oplevert, onafhankelijk van de aangesloten luidspreker en kamer, die alles in deze prijsklasse overtreft. Zo is bijvoorbeeld de frequentierespons gelijk aan ± 0,5 dB van 20 Hz tot 20 kHz.

“RoomPerfect is het meest geavanceerde kalibratiesysteem dat beschikbaar is”

– Anker Haldan, CCO van Lyngdorf.

Op die manier is het niet meer nodig om extra gebruik te maken van (bas)luidsprekers of prijzige akoestische oplossingen.

Luister naar je favoriete muziek

Een ingebouwde mediaspeler maakt het mogelijk om te verbinden met services zoals Spotify, Airplay en internetradio. Daarnaast kan je ook met een bekabeld netwerk of dankzij een USB-aansluiting toegang krijgen tot een persoonlijke muziekbibliotheek en kan er geluisterd worden naar je favoriete muziek in stereo of up-mixed in een surround-sound format.

Geluidsinstellingen op maat

De MP-40 heeft een ingebouwde voicing tool die het mogelijk maakt 32 verschillende geluidsinstellingen te maken. Iedere instelling kan tot acht verschillende filters gebruiken en zijn via de web interface gemakkelijk en overzichtelijk in te stellen.

De bediening: simple comme bonjour

Lyngdorf Remote ApplicationMet de Lyngdorf Remote-applicatie maak je automatisch verbinding met de processor die is aangesloten op het lokale netwerk.

Vervolgens kan je alle basisfuncties aanpassen vanaf je smartphone of tablet. Je krijgt ook toegang tot muziekbestanden die via de USB-aansluiting zijn aangesloten op de MP-40. Met een eenvoudig bedieningspaneel kan je toegang verkrijgen tot albumhoezen en informatie over de signaalresolutie.

De applicatie is gratis te downloaden voor zowel IOS als Android.

Lyngdorf MP-40: Prijs- en leveringsinformatie

Momenteel is er nog geen officiele prijsinformatie bekend gemaakt, wat de audiofabrikant wel al laat weten is het de nieuwe AV-processor leverbaar zal zijn vanaf juli 2020. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen? Bezoek dan zeker eens de website van Lyngdorf.

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio