Het Deense Bang & Olufsen brengt een splinternieuw, draadloos luidsprekersysteem dat garant staat voor ongekend geluidsbeeld. Ook het design is uniek en past zich perfect aan aan de ruimte.

Het modulaire luidsprekersysteem van B&O draagt de toepasselijke naam BeoSound Shape, en is gebaseerd op zeshoekige onderdelen die je op een creatieve manier volledig vrij kan plaatsen op de muur. De BeoSound Shape zorgt ervoor dat je geluidssysteem niet alleen prachtig klinkt, maar dat het ook harmonieus opgaat in je interieur. Het systeem vormt als het ware een ‘wall of sound’ en wordt meteen het middelpunt van de kamer.

Marie Kristine Schmidt, Vice President bij Bang & Olufsen licht toe: “Omgevingsgeluid in huis is erg belangrijk voor ons welbevinden, zowel fysiek als psychisch. Door de intelligente geluidsverdeling en trillingsabsorberende kenmerken is de BeoSound Shape hét antwoord op akoestiekvragen in huis.”

De Shape is in se een combinatie van luidspekers, versterkers en geluidsdempende elementen. Met zes elementen schep je je eigen unieke Shape en breidt het uit zo vaak je wil. Ook qua kleuren kan de keuze niet op. Naast het klassieke zwart variëren de kleuren van Infantry Green, Brazilian Clay, Parisian Night Blue tot Wild Dove Grey. Kvadrat, een bekend Deens designstofbedrijf vult deze kleuren aan met afwerkingen in Brown, Pink, Moss Green en Dark Blue by Kvadrat. Combineren zal dus een waar plezier worden.

Het unieke geluidsbeeld is mogelijk door het algoritme voor upmixing van Bang & Olufsen. Het merk streeft ernaar een live optreden na te bootsen waarbij het publiek vrij door de ruimte kan bewegen en niet in één bepaalde luisterpositie moet blijven. Met de Bang & Olufsen designtool mix je niet enkel de elementen, de tool geeft je ook tips voor akoestische optimalisatie.

De BeoSound Core connectiviteitshub aan de achterkant maakt het je mogelijk om in hoge kwaliteit te streamen. Denk hierbij aan AirPlay, Chromecast built-in of Bluetooth. We zien ook een multi-roomfunctionaliteit. Zo wordt het geheel een volwaardig lid van B&O Play-familie.

De BeoSound Shape zal in augustus 2017 in de rekken liggen in de Bang & Olufsen-Showroom. De prijzen variëren naargelang grootte, prestaties en kleuren. Een standaardinstallatie heb je echter vanaf ongeveer 4000 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen