Naast hun ongelooflijke massief houten luidsprekers, stelt audiofabrikant Boenicke ons voor aan hun nieuwste eindversterker die ‘speelt’ in de klasse D: ontdek de P1 Stereo Power Amp. Een ‘potige’ eindversterker die maar liefst 300 Watt ‘sterk’ is. Een krachtig, gedetailleerd en gebalanceerd geluidsbeeld wordt werkelijkheid. Dit exemplaar kan het best omschreven worden met termen zoals superklein en supersterk, Boenicke kennende vermoedelijk ook supergoed. Het model zou wel eens kunnen staan op het ‘verlanglijstje’ van audiofielen of muziekliefhebbers met ‘gevoelige oren’ die de hoogste eisen stellen op vlak van muzikaliteit.

Boenicke P1Zoals eerder gezegd gaat het hier om een klasse D eindversterker die perfect past binnen het high-end segment. Er zijn 2 kanalen beschikbaar, perfect voor een vermogen van 2 x 300 Watt bij 8 Ohm.

Maar wat maakt de P1 Stereo Power Amp zo bijzonder? Allereerst bevat deze telg een mechanisch afgestelde Powersoft versterkermodule. Ook goed om te vermelden is dat het toestel volledig ‘geharmoniseerd’ is. Er is een Shawline AC netsnoer van Chord Company  direct ingesoldeerd (10% zilversoldeer) waardoor geen schroefaansluitingen nodig zijn. Aansluitend is de eindversterker voorzien van 3 LessLoss Firewall filters (nieuwe generatie) én een op maat gemaakte AC softstart module, geïntegreerd op een FR2 printplaat.

“Our first commercially available electronics product says ‘Hi!’ to the world! It cannot do much, but what it does is worth to find out about.”

‘Bybee Small GOLD Slipstream Quantum Purifier filters’ zijn ter hoogte van de audio ingang aanwezig. Voort zijns 3 eigen resonators geïnstalleerd: 16 cm parallelle spiraal resonator, 16 cm serie spiraal resonator en nieuwe 2 cm serie resonator. De P1 van Boenicke beschikt over ETI Research RCA ‘input sockets’ en bedrading die intern met katoen is bedekt (merk: LessLoss). Overigens kan een belangstellende rekenen op zwarte ‘Pads feet’.

Een high-end zekering van Refine Audio is geïnstalleerd, met inbegrip van een uniek middel dat een positieve invloed heeft op de ‘contacten’. De ‘achterplaat’ bestaat uit massief walnoot. Boenicke benadrukt dat aluminium niet hetzelfde klinkt. De speaker is 6,9 x 20,2 x 23 cm groot en heeft een gewicht van ongeveer 4,3 kg. Het netsnoer is 1 meter lang. Wat betreft specificaties: de ingangsimpedantie is 11,5 kOhm.

Boenicke voegt er graag nog aan toe dat het erg belangrijk is dat de Schuko-stekker in de juiste richting zit. De rode stip moet altijd naar ‘LIVE’ gaan. Als je niet zeker weet waar in jouw stopcontact ‘live’ zit, dan moet je dit opmeten.

Ben jij klaar voor een ‘full Boenicke experience’? Dan loont het de moeite om een bezoekje te brengen aan een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt die de sfeervolle belevingsproducten van Boenincke verkoopt. Klaar om volledig ondergedompeld te worden?

Verkooppunten van het merk boenicke