Het Britse luidsprekerbedrijf Mission introduceert de nieuwe ZX-serie. Mission zet daarmee de nieuwe productlijn in als paradepaartje van heel hun productlijn. De Mission ZX-productlijn borduurt voort op eerdere successen waaronder de X- en QX-serie. Het Britse bedrijf heeft met de komst van de nieuwe lijn heel wat verbeteringen aangebracht.

Music is the Master, Technology is Slave. Dat is de slogan van het Britse Mission. Eerder bracht het al de LX- en QX-serie op de markt, maar dit was vooral een instapmodel helemaal onderaan het gamma. Met de ZX-serie wil de fabrikant ook pronken met luidsprekers die helemaal bovenaan het gamma staan.

Mission ZX-serie

De Mission ZX-lijn is vrij uitgebreid, hieronder een overzicht.

  • 2 monitorluidsprekers: ZX-1,  ZX-2
  • 3 vloerstaanders: ZX-3, ZX-4 en ZX-5
  • 2 centerluidsprekers: ZX-C1 en ZX-C2
  • surround-luidspreker: ZX-S

In het nieuwe design heeft het Britse merk nieuwe innovaties toegepast. Zo hebben ze bijvoorbeeld gebruik gemaakt van nieuw ontwikkelde drivers, crossover-filters en een nagelnieuw motorsysteem.

Ook het ontwerp van hun gekende dome-tweeter hebben de ontwerpers herbekeken. Zo kwamen ze tot de conclusie dat de spoel maar aan 1 zijde van het diafragma is gekoppeld. Op deze manier kan dat zorgen voor cavitatie, dit hebben ze opgelost door hun opstelling lichtjes te wijzigen. Ze noemen de nieuwe opstelling ook wel de Mission Ring Dome. Dit heeft tot resultaat dat er minder vervorming optreedt in het systeem en tegelijkertijd zorgt dit ook voor betere prestaties.

Mission ZX-serie

Alle luidsprekers van de Mission ZX-serie zijn te verkrijgen in een zwart of witte afwerking. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, voor meer informatie kan je terecht op de website van Mission.

Verkooppunten van het merk mission