In een onthullende video die Burson Audio recente publiceerde op YouTube kondigde het gerenommeerde bedrijf hun Timekeeper 3i aan. Een hoofdtelefoonversterker die discreet is opgevat en in de mogelijkheid is om 2 Watt per kanaal te leveren (hoofdtelefoons – klasse A). Daarnaast heeft het ook nog een tweekanaals stereoversterker aan boord die dat nog eens maal 50 doet (speakers – klasse AB). Impressive!

De Timekeeper 3i heeft o.a. een dual-mono DAC aan boord met één SABRE32 / ESS9038Q2M DAC-chip per kanaal. Deze toonaangevende DAC-chips worden onafhankelijk van elkaar gevoed zodanig dat de dynamiek en microdetails mooi ten gehore worden gebracht zonder dat er interferentie optreedt.

“Powered by Burson Audio proprietary Max Current Power Supply, it resets your perception of rhythm through power, precision and micro-details.”

Het zorgt er naar eigen zeggen voor dat de meeste conventionele versterkers, zelfs degene met dubbel aangegeven vermogen, traag en suf klinken. Aldus Burson Audio.

Lees ook


Burson Audio Composer 3X PerformanceNieuwe DAC en pre-amp in één wordt aangekondigd door Burson Audio: de Composer 3X Performance

 


 

De XMOS USB-chip is door Thesycon in Duitsland aangepast om een ​​nog lagere latentie en een bit-perfecte audioweergave te bereiken. Het resultaat is een ongelooflijke verwerkingskracht namelijk het nauwkeurig streamen van DSD512- en 38 bit / 786 kHz-audiobestanden.

De Timekeeper 3i van Burson Audio is 35 x 30 x 15 cm groot, heeft een gewicht van 5 kilogram en is ondertussen al verkrijgbaar.