Soundbars kent haast iedereen wel: de lange, smalle luidsprekers die je voor je televisie plaats. Maar er zijn ook soundbases: dit zijn ook lage luidsprekers, vaak minder breed dan een soundbar maar wel dieper, zo kan je de televisie er bovenop plaatsen. Dankzij het grotere ontwerp kan er meer technologie in gestoken worden zoals de drivers, versterking en een subwoofer. Dit is dus een compacter plaatje van een soundbar met een subwoofer. En Canton heeft nu twee nieuwe soundbases uitgebracht: de DM76 en DM101.

Canton DM76

De DM76 is gericht op 40-inch tv’s en groter. Het beschikt over 200 watt versterking en stuurt een 2.1 luidsprekersysteem aan met een 50 mm middentoner driver en 19 mm fabric-dome tweeter voor elk kanaal. Het subwoofergedeelte van de luidspreker bevat niet één maar vier 10 cm basdrivers om die explosies naar huis te helpen.

 

De Canton DM101 is een grotere versie en 30 cm breder dan de DM76, dus hij is geschikt voor tv’s van 50 inch en groter. Het heeft dezelfde 200W versterking, maar gebruikt het dubbele aantal midrange drivers per kanaal. Het aantal gebruikte tweeters en de subwooferconfiguratie blijft hetzelfde.

Canton DM101

Beide Canton soundbases zijn ontworpen om tot 40kg te dragen en hebben een gelakte afwerking, bovenoppervlak van warmtebehandeld glas en metalen rooster.

Ze delen ook een aantal functies, waaronder de optie om te schakelen tussen stereo en virtuele surround-modi, tweak bass, midrange en treble-instellingen en de balans van het geluid te wijzigen op basis van waar u de soundbase plaatst.

Helaas zijn er geen HDMI-ingangen, dus je moet je tv aansluiten via hun optische of coaxiale digitale ingangen. Met Bluetooth (aptX) kunt u uw favoriete muziek draadloos streamen. Als je extra oomph nodig hebt, kun je altijd profiteren van hun subwooferuitgang.

Canton DM76

De Canton DM76 zal verkrijgbaar zijn voor €499 en de DM101 voor €599, en ze zijn beide verkrijgbaar in het zilver of in het zwart.

Verkooppunten van het merk canton