Maak kennis met de Pearl 30i van Cayin. Dit betreft een geïntegreerde versterker die gelanceerd wordt naar aanleiding van hun 30-jarig bestaan. De Chinese fabrikant zet hiermee een krachtige buizenversterker in de spotlight. Er is een aparte versterkerunit en voedingseenheid. In totaal worden 4 Power Transformers gecombineerd waarvan twee voor het linkerkanaal en twee voor het rechterkanaal. Elk kanaal heeft zijn eigen hoog- en laagspanningsvoeding. Er is de keuze tussen een triode of ultralineaire modus.

De Pearl 30i is ontworpen op basis van Tungsol KT170 buizen. Het vermogen? Deze telg levert 230 of 145 Watt. Respectievelijk in de ultralineaire of triode modus. Klasse AB (Push-Pull)? Daar mag je op rekenen. Er is een CV4004/12AX7 ‘voltage amplification stage’ en 6SN7 ‘driver stage’.

Zoals eerder gezegd: de versterker maakt gebruik van krachtige KT170-buizen, 4 per kanaal. Voor dit type buizen is een auto-bias ontworpen. Op die manier hoef je als luisteraar de bias niet manueel aan te passen wanneer je beslist om de ‘Power Tubes’ te veranderen. Nauwkeurigheid is het sleutelwoord. Op die manier worden alle buizen precies op elkaar afgestemd. Dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid van de buizen, maar het verbetert ook de ‘levensduur’.

Goed om weten: als trotse eigenaar ben je in de mogelijkheid om te kiezen tussen twee klankkleuren. Enerzijds ‘Dynamic’ en anderzijds ‘Soft’.

“Cayin Pearl 30i the 30th Anniversary Tube Amplifier is ready in stock and shipping worldwide. Come and see what the amplifier provides.”

Als je je baseert op de foto’s, kan je alleen maar besluiten dat Cayin kosten nog moeite heeft heeft gespaard om dit jubileum-model te maken. Ze hebben het onderste uit de ‘muzikale kan’ gehaald. Alles is gedaan om een zo fijn een zo goed mogelijke geluidskwaliteit neer te zetten. Voor de Pearl-serie zijn uitsluitend de beste materialen gebruikt.