Zoals velen van jullie weten, introduceerde TIDAL zijn nieuwe vlaggenschip Max-kwaliteit in de zomer van 2023. Het platform heeft als eerste ondersteuning geboden voor streaming met hoogwaardige FLAC-bestanden tot wel 24 bit/192 kHz. Heel wat luisteraars keken uit naar de beschikbaarheid van TIDAL Max in Roon, en nu is het (eindelijk) zover met Roon 2.0.28. Tevens brengt deze upgrade een offline functionaliteit met zich mee. Met andere woorden: internet is niet meer vereist voor het gebruik van Roon.

Dankzij deze toevoeging krijg je als belangstellende toegang tot dezelfde hoogwaardige inhoud die aangeboden wordt door de native apps van TIDAL, maar dan met allerlei extra Roon-functies. Als TIDAL HiFi Plus-abonnee kan je vanaf nu genieten van dezelfde content in Roon die eerder exclusief was voor TIDAL-apps. Als dat niet leuk is?

Roon heeft nauw samengewerkt met de TIDAL-experts tijdens de integratie. Het primaire doel? De TIDAL Max-kwaliteit één op één overnemen. Ook aan gebruiksvriendelijk is gedacht met als speerpunt: een eenvoudige bediening. De twee ‘platformen’ vloeien naadloos in elkaar over. Dat heeft een positieve invloed op de gebruikservaring.

Maar dat is niet de enige highlight van Roon 2.0.28. Verder laat het bedrijf weten dat Roon vanaf nu kan functioneren zonder een actieve internetverbinding. Dat ligt in lijn met Roon 1.8 en eerdere versies.

“We’re excited to provide highly anticipated TIDAL Max integration to deliver even more high-quality audio content and restore features that enhance your enjoyment of Roon.”

Aldus het team van Roon Labs. Ze bedanken jou als muziekliefhebber. Niet alleen voor het luisteren maar ook voor de onvoorwaardelijke steun. Ben je benieuwd naar alle details? Dan kan je terecht op de website van Roon Labs.

Verkooppunten van het merk roon