Nagenoeg iedere speaker aansturen? En dat in klasse A? Dan is de CS-805A van Cayin misschien wel het overwegen waard. Dit betreft een audiofiele buizenversterker die maar liefst 50 watt per kanaal weet te ‘genereren’. En dat in een ‘single-ended ontwerp’ dat uiterlijk erg fraai is opgevat. Klaar om je ogen ‘de kost’ te geven?

Een geanodiseerd front van aluminium en een volledig ‘geventileerd chassis’ met een excellente afwerking. Dat zijn de eerste twee zaken die in het oog springen. Zowel in de zwarte als zilveren uitvoering.

Voor deze CS-805A geïntegreerde stereoversterker heeft Cayin gekozen voor de volgende opstelling. De 6SN7 in de voorversterking met de prachtig klinkende 300B Tube als driver. En als uitgangsbuizen wordt er gebruik gemaakt van de 805A powertube.

Op het achterpaneel vinden we drie paar lijningangen terug. Alsook een Pre-In. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om deze ‘krachtpatser’ te gebruiken als eindversterker. Los van de speaker aansluitingen (4 Ohm en 8 Ohm), is er verder nog een hoofdtelefoonuitgang beschikbaar. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het gebruik van een zorgvuldig uitgekiende uitgangstransformator. Een optie die niet vaak altijd terug te vinden is op buizenversterkers.

Nog iets dat de Cayin CS-805A speciaal maakt: selectie van negatieve feedback is beschikbaar op de afstandsbediening. Je kan kiezen tussen twee ‘NFB-niveaus’ om te genieten van de verschillende geluidsuitgangen.

Qua frequenties bestrijk de CS-805A een ‘gebied’ dat loopt van 20 Hz tot 35 kHz (op een niveau van -3 dB) bij een S/R-verhouding van 93 dB. Er wordt een vervorming opgegeven van 0,5 procent (1 Watt, 1 kHz). Deze stevige buizenversterker weegt niet minder dan 38 kilogram en is 42 x 24 x 38,9 groot. Geen ‘katje’ om zonder handschoenen aan te pakken dus.

Het is nog niet duidelijk wat de adviesprijs zal worden de Benelux of wanneer dit model officieel zijn ‘blijde intrede’ zal maken. Vermoedelijk zal je toch moeten rekenen op het bedrag van 4 cijfers voor de komma. Zeker als je kijkt naar wat deze audiofiele buizenversterker allemaal in zijn ‘muzikale mars’ heeft.