Magico, de gekende Amerikaanse fabrikant van speakers, onthult hun allernieuwste subwoofer. Maak kennis met de TITAN 15. Naar eigen zeggen een echt hoogtepunt, inclusief de engineering van Magico die er mee heeft voor gezorgd dat deze ‘ultieme subwoofer’ tot leven werd ‘gewekt’. Dit exemplaar is natuurlijk ontworpen om de laagfrequente geluiden een boost te geven, maar wel met de nodige ‘kracht’ en energie om die bassen helemaal tot bij jou te laten komen. Ongeacht of het nu gaat om voetstappen van bijvoorbeeld een dinosaurus in de film Jurassic Park of een impact van een autocrash in één van de vele James Bond films.

Dankzij de nieuw ontwikkelde 15 inch driver is de TITAN 15 volledig geoptimaliseerd om een maximale ‘uitgangsniveau’ (136 dB) te leveren. Eventuele vervormingen worden bij 20 Hz geminimaliseerd (>1% THD). Door het perfect afgestemde mechanische, elektromagnetische en thermische ‘gedrag’, staat deze subwoofer synoniem voor extreem hoge prestaties zonder dat er compromissen gesloten moeten worden.

Magico TITAN 15

De aluminium conus heeft een uitstekende verhouding wat betreft stijfheid en gewicht. Overigens bevat deze een zogenaamde ‘voice coil’ van 4 inch die hoge temperaturen ‘de baas kan’. Dit is op zijn beurt bevestigd aan een ‘dual progressive spider’ van 10 inch die een lineaire verplaatsing mogelijk maakt in elke richting over een ‘gebied’ van 1,6 inch.

“Each driver has a massive motor system which can handle 320 Watt of continuous power and features a super stabilized magnetic field with multiple aluminum shorting rings to stabilize inductance and minimize distortion.”

Er wordt een frequentierespons opgegeven van 10 tot 150 Hz. Hierbij mag er gerekend worden op de 2 x 15” TITAN Bass Drivers. Hierdoor kan een vermogen van 4.800 Watt of 6.500 Watt gerealiseerd worden. Respectievelijk bij een spanning van 120 of 230 Volt.

De TITAN 15 is niet bepaald klein. Dit model is 65 x 76 x 65 cm groot en is best wel ‘potig’ te noemen met zijn gewicht van afgerond 177 kg (390 lbs).

Net zoals zijn gewicht, weegt de prijs ook best wel zwaar door. Zo lezen we bijvoorbeeld $32.000 op de productpagina. Wat nu de officiele adviesprijs zal worden de Benelux, dat is nog niet gekend. Een belangstellende zal dus aardig moeten graaien. Er wordt verwacht dat de TITAN 15 leverbaar zou worden in het eerste kwartaal van 2022.