‘Maple’, ‘hemp’ en ‘cocobolo’. Oftewel: esdoorn, cocobolo en hennephout. Dat zijn de 3 houtsoorten waarmee Grado Labs onder andere hun gloednieuwe RS1x en RS2x hoofdtelefoons heeft gemaakt. Natuurlijk heeft dit als doel om een bepaalde vorm van synergie te krijgen waardoor jouw favoriete muziek weergaloos klinkt. Ook nog speciaal is dat deze modellen uitgerust zijn met de vierde generatie van drivers. Benieuwd naar het ‘levendige’ en elegante design?

Dit is absoluut wel een primeur te noemen want voor het eerst werken drie verschillende houtsoorten ‘samen’ in een Grado koptelefoon. Centraal staan uiteraard de ‘befaamde’ X Drivers’ van de vierde generatie. Hierdoor wordt een nieuwe harmonie gecreëerd die de geluidsweergave alleen maar ten goede komt.

De RS1x is de eerste hoofdtelefoon die gebouwd is met de grotere 50 mm X-drivers. Het nieuwe ‘luidsprekerontwerp’ is speciaal afgestemd op het ‘trio van hout’ en heeft een krachtiger magnetisch circuit, een lichtere ‘voice coil’ en een opnieuw geconfigureerd diafragma.

Die lijn kan worden doorgetrokken voor de RS2x. Door het vernieuwde ontwerp van de 44 mm drivers wordt de efficiëntie verbeterd en de vervorming minder. Met behoudt van de ‘harmonische integriteit’.

“We build with wood for its warm and embracing tonal abilities, but finding the right balance of three separate woods is no simple task.”

Maar het is hen gelukt. De beloning mag er zijn: de RS1x en RS2x die deuren opent naar een nóg hoger geluidsniveau. Aldus Grado Labs.

Grado Labs Reference Series

Maar daar stopt het niet want Grado is net nog dat stapje verder gegaan. Ook de kabels en hoofdband is opnieuw ontworpen. Verpakt in een ‘duurzamere buitenkant’, onthult de koperen 8-aderige kabel nog meer details van je muziek. Een verbeterde zuiverheid incluis.

Wil ook jij ‘the sound of wood’ ervaren? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een gespecialiseerde winkel in jouw buurt die de sfeervolle belevingsproducten van Grado Labs verkoopt en laat je verassen.

Verkooppunten van het merk grado